24rodopi.com/Спорт
Състезатели от България, Гърция, Румъния и Казахстан спечелиха челните места в крайното класиране на офроуд феста „Кърджали 4х4 2023 - Голямото завръщане”. В него се включиха над 90 участници от България, Гърция, Турция, Румъния и Казахстан.
В продължение на три дни състезатели със 70 автомобила и 21 с ATV- преодоляваха различни по трудност и дължина трасета в региона с джипове, мотоциклети, АТV и бъги.
Днес кметът на Кърджали инж. Хасан Азус също се включи в надпреварата, с демонстрационна обиколка на 4 км. трасе до т.нар. "Водно огледало", отбелязва държавната информационна агенция. В последния ден на състезанието един от автомобилите се преобърна, но за щастие повредите бяха само по колата и нямаше пострадали.
За всички състезатели кърджалийският фест е първи кръг от първенството „Bulgaria Trophy Challenge” и Националния Cross Country шампионат.
Състезателите мереха сили в девет класа в три основни категории – Rally; Standard и Trophy.
В категория Rally най-добри в клас Т1 бяха Владимир Шопов и Николай Руменов.
В клас Т2 първи в крайното класиране са Емил Димитров и Андон Андонов, а в клас Т3 първи бе екипът Влади Велкова и Илиян Георгиев.
В категория Trophy клас Proto най-добрите в състезанието стана румънският екип Паску Михаил и Бубу Джордж, а в клас Modified отличието отиде при Христо Белухов и Асан Кушлов.
В категория Standard при S+ първото място зае екипът Диан Сотев и Динко Тодоров.
При SH като най-добри в крайното класиране се подредиха Илия Тошев и Никола Иванов, а при SL – Иван Попов и Алекс Попова.
Най-добри при състезателите с ATV състезанието определи Динко Вълев при Hobby и Славян Тодоров при Expert.
Сред класиралите се на челните места имаше гръцки екипи и участници от Казахстан. Екипът на Статис Харалмбидис и Джордж Харалмбидис зае второто място в категория Standard при S+. Сънародниците им Панос и съотборникът му Рулис Цекмесоглу завършиха състезанието трети в категория Trophy клас Proto. Отново в Proto втори се класираха състезателите от Казахстан Станислав Граз и Алекс Пивчаев.
Тази година освен впечатляващите машини и спортен хъс на състезателите, атрактивно бе участието на 6 деца по на 6 години с „бензин в кръвта“, както се изрази директорът на състезанието Тодор Христов. Те са деца на състезатели и показаха своите умения с ATV-та. При тях също имаше класиране. В категрия Mini Junior купата отиде при Владимир Захариков, a в категория Junior отличието бе за Боян Бойков.
„Кърджали 4х4 2023 – Голямото завръщане” като офроуд състезание се провежда в родопския град за осми път. Мотонадпреварата се завръща след две годишно прекъсване заради ковид пандемията. Организатори на събитието са община Кърджали и Автомобилната федерация на България.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/3/23 07:29

    Vzemete interviu ot kardjaliskite momcheta

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/3/23 08:13

    Динко от Ямбол и той в Кж :)))

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/3/23 10:16

    Вярно в Кърджали са най-добрите условия за офроуд, даже по улиците може да се практикува.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/3/23 14:41

    Най добре във ""Възрожденци"

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/3/23 17:27

    Другата седмица ще е за купата на байкал :)))

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.