24rodopi.com/Спорт

Над 500 километра състезателни трасета са подготвили организаторите на най-голямото офроуд състезание на Балканите „Кърджали Офроуд Фест 2023“.

Както вече писахме, надпреварата започва на 3 март.

На старт ще застанат 65 състезатели от 5 държави-България, Гърция, Румъния, Турция и Казахстан.

В неделя, 5 март, голямото шоу ще бъде на атрактивното затворено трасе в центъра на Кърджали. Предвидена е и категория ATV, като за детския клас Mini Junior (деца от 6 до 10 години) ще има специално поготвено трасе. В стартовете с ATV ще се включи и кметът на Кърджали д-р Хасан Азис, запален фен на четириколките.

Съорганизатор на събитието е Община Кърджали, като предоставя отлични условия и подкрепа за възраждане на най-голямото състезание на Балканите, което беше прекратено по време на ковид пандемията за две години.

Любопитно е, че в класа на тежките прототипи с мощни осемцилиндрови мотори и над 500 к.с. има записани 12 екипажа, като най-мощната машина е от Турция, прототип JEEP DETORO на стойност над 150 000 долара и двигател V8 и обем на двигателя 6.3 сс. При UTV (бъги) машините ще стартира Източно-Европейския и национален шампион Влади Велков с нова машина Polaris Pro R 2000 с 225 к.с. в конкуренция с много дебютанти в класа.

Всички категории ще могат да се наблюдават в неделя – 5 март от 10:00 часа, край Водното огледало в Кърджали, където ще бъде и официалното награждаване.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/3/23 15:36

    Нека да си спомним какви други състезания се провеждаха в гр.Кърджали. Състезание по мото крос в района но с.Сипей. Състезание по картинг на пистата в район "Върбалака". Състезание по водомоторен спорт -скутери на яз. Кърджали в района на с.Енчец.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/3/23 18:47

      Забрави за спортната ПЛОЩАДКА"СПАРТАК" ВОЛЕЙБОЛ. БАСКЕТБОЛ. БОКС. БОРБА. СЕГА Е ЗАНАМ АРЕНА. ЦЕЛИЯ ГРАД БЕШЕ ТАМ. КМЕТА ДА ГО ПРОЧЕТЕ.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.