24rodopi.com/Общество

„Това са моите цветя за 8 март“. С тези думи началният учител в СУ „Петко Рачов Славейков" Виолета Георгиева, заедно с двама четвъртокласници, връчи плик с пари на председателя на Ученическия парламент.

Децата, учителката и родителите са решили вместо да купуват цветя за 8 март за госпожата, да дарят за лечение на дете парите, които биха отделили за това. Така четвъртокласниците успяват да съберат 300 лева, които са за лечението на 3-годишния Мерт, който се нуждае от спешна трансплантация на черен дроб и се намира в клиника в Турция.

Бащата на Мерт провежда активна кампания във Фейсбук, откъдето „славейковци“ разбират за нуждата от средства за лечението на детенцето. Към днешна дата за трансплантацията са събрани почти 17 000 евро, но остават още 40 000 евро.  Дарителската сметка, по която гимназистите от Ученическия парламент ще преведат парите, вместо цветя на 4"в" клас, е:

BG40 UNCR 7000 1524399261

Мерт Мюждет Метин

MERT MYUZHDET METIN

BIC: UNCRBGSF

УниКредит Булбанк

Да припомним, че само преди дни учениците разделиха средствата от 3800 лева, събрани от билети за церемонията "Даскеер" и преведоха по 1900 лева по сметките на Габи и Дамла. Сега всички в "Славейков" започват да помагат за лечението на Мерт.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/3/23 14:34

    Браво дано и всички партии които ще участват на изборите отделят пари за лечението на това детенце

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/3/23 15:23

    Ех, някои партии наблягат на наети зали, автобуси, цветя, венци, гълъби, бели и сини балони, пакети със застояли храни и списъци с обещания и наказания за дърва за горене.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.