24rodopi.com/Регион

Средната пенсия в София за февруари е 825 лева. Живеещите в столицата взимат средно със 158 лв. повече от средната пенсия за цялата страна.

Възрастните в Бургас са на второ място, те разчитат месечно на 747 лева. Във Варна средната пенсия е 709 лева, в Стара Загора - 705 лева.

В 11 области хората от третата възраст разчитат на по-малко от 600 лв. Най-малко взимат пенсионерите в Кърджали - средно 530 лева. В 7-те общини има огромен брой трудно преживяващи възрастни хора, защото като земеделски производители са се осигурявали върху малки суми.

Тревожното е, че в Кърджалийско близо 62% от 59,4 хиляди пенсионери получават до 467 лева.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/3/23 14:30

    Това е в резулта на това, че местните нискочелни постфеодали осигуряват хората на минимална.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/3/23 16:03

    Каквито са заплатите такива са и пенсиите!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/3/23 21:39

    Nemoj ,niy sme na danoto ,da jivey demokracijata.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/3/23 22:26

    To viagi v Kirdjaali sa nay niski hem zaplatite na rabotestite hem pensiite s 467 lv pensiya tezi pensioneri kak jiveyat nikoy ne pita ili s niski zaplati tezi hora se edno ce nyaman nikakvi plastaniya nyama da se hranyat kakto tryabla koy misli za horata na grada nikoy vseki za sebe si misli da si pilnyat sobstvenite cobove sijelyava mnogo za horata koito ne si vzimad za sobstveniya si trud kolkota si zaslujavat iskam vece da se opravyat plastaniyata hem za rabotnitsite da ima hubavo zaplastane hem za pensiyonerite kade e obstinata da vidi vsicko tova koeto se slucva zasto ne mislyat za vsicki hora deto jiveyat tam a si mislyat samo za sebe si za sobstvenata si zaplata i vsicko ostanalo

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/3/23 00:36

    Защото ДПС непрекъснато им защитава правата😅

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/3/23 08:35

    Корумпирана са всичките

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/3/23 21:25

    Да благодарят на ДПС ,че благодарение на тях не са гладни.Правата и свободата са важни.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.