24rodopi.com/Избори

Една от ключовите задачи на коалиция „ЛЕВИЦАТА!“, на хората, които сме се събрали под това знаме, е да възродим държавността в България, защото в момента тя е в тотален разпад.

Това каза в началото на изложението си Георги Първанов, президент (2002 – 2012 г.) пред симпатизанти и членове на коалицията в Кърджали. Хората оценяват зрялото, разумно поведение и „ЛЕВИЦАТА!“ е носител на тази политическа култура. Лидерите Татяна Дончева, Мая Манолова, Румен Петков, Спас Панчев могат да водят полемика, но не самоцелна, а без агресия, за да се стигне до нещо съзидателно. Това трябва да се пренесе в новия парламент, където да влязат хора, които да могат да водят конструктивна политическа полемика, подчерта президентът.

„Когато се съберем в една коалиция и вървим успоредно, има голям шанс да съберем всички онези граждани, които са даже отчаяни“. Така Първанов обясни създаването на формацията. Той изрази надежда, че в бъдеще ще се случи и обединението на всички леви партии в, по думите му, „една мощна левица, която да се върне във властта“.

„Впечатлен съм. Листата в Кърджали е много добре балансирана. В нея има различен професионален състав, а също баланс между опит и младост. Сега битката е да направим група от минимум 14 депутати от „ЛЕВИЦАТА!“ в парламента, понеже сме с номер 14, а след това да постигнем 14 процента и повече“, пожела президентът Първанов.

Кандидатите за народни представители на коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ за 9-ти МИР-Кърджали са:

Шести е Иларион Станчев, мениджър на социални заведения. Повече от 13 години се е занимавал с предоставяне на здравни услуги. Срещал се е очи в очи с мъката на хората в най-тежките моменти. Наясно е с проблемите и знае какво да се направи, за да заработи по-ефективно здравеопазването у нас, уверен бе Иларион Станчев.


Пети е Марин Пеев
– инженер-химик по професия. Сега се занимава с частен бизнес. „Живял съм повече от 10 години в Гърция и от опит мога да кажа, че ми е неприятно да виждам как младите хора заминават за чужбина, защото не виждат бъдеще в родината. Радвам се, че аз успях да го преодолея и се върнах обратно. Виждам, че в България може да се развива човек, има големи възможности“, мотивира включването си в предизборната надпревара Марин Пеев.

Четвърта е Елена Костова – Петкова – адвокат. Тя е водач и на листата на „ЛЕВИЦАТА!“ за Пазарджишки избирателен район, където живее от 20 години. Областен координатор на ПП „Движение 21“ там. Родена е в Кърджали, израснала е тук. „Моята персона беше свързана с едно емблематично предприятие в Кърджали – бях 11 години главен юрисконсулт на ОЦК. Видях как се направи приватизацията. Видях как не трябваше да се направи разхищаването на онова, което са ни завещали нашите баби и дядовци, бащи и майки. За мен е чест да бъда в листата на моя любим роден град. Знам какво е нужно да се направи за една истинска съдебна реформа“, категорична бе Елена Костова-Петкова.

Трети е Ангел Коджаманов-младши. Роден в Кърджали. На 22 години, студент по право, последна година, в СУ „Св. Климент Охридски“. Същевременно работи. „Кърджали за мен е не само роден град, но и кауза. Ще се борим за всеки един гражданин от областта и ще докажем, че реално в лявото има алтернатива. Гарантирам, че всеки, който дойде при нас с идеи ще бъде изслушан и ще бъде намерен начина добрите идеи да бъдат приложени на практика“, заяви Ангел Коджаманов-младши.

Втори е Даниел Толев – мениджър в търговска верига. „Живея в град Кърджали, тук съм създал семейство, работя и смятам да остана тук. От дългогодишния си професионален опит знам, че за да се върне един клиент, той трябва да бъде удовлетворен. Така и един народен представител трябва да работи в полза на своите гласоподаватели, за да са удовлетворени от избора, който са направили. „ЛЕВИЦАТА!“ е едно добро начало за обединяване на всички, които искат мир, солидарност и справедливост“, аргументира влизането си в политиката Даниел Толев.

Водачът на листата е проф. Любомир Халачев – кинорежисьор, писател, преподавател, дълги години ректор на НАТФИЗ. Въпреки, че не е от Кърджали, една от причините да се кандидатира за народен представител от този регион са по думите му – много ясните и проследими родови връзки с тракийското движение. Потомък на бежанци от Беломорска Тракия, „аз съм съпричастен към всичкото, което носи името Тракия“, каза професорът. Той припомни причината и за създаването на „ЛЕВИЦАТА!“ – „хората упорито искат да има силна лява партия. Искаме държавата да е силна. Сега се е разпаднала. Всеки ден става нещо с полицията, всеки ден хващат някакви нечувани контрабанди. Ако една седмица нямаме бит учител, имаме бит лекар. Въобще къде е държавата? Как да правим нещо в тази държава, като тя не си стои на краката?“, попита реторично водачът на листата. По думите му корупцията е като ток от 220 волта – удря и държавата се парализира. Но някой трябва да изправи тази държава и „ЛЕВИЦАТА!“ ще е част от това. „Ние не сме песимисти, въпреки че непрекъснато критикуваме. Ние сме оптимисти, че може да стане по-добро, но за да стане, всички Вие и Вашите близки и приятели трябва да гласувате, това е първото важно условие. И имам молба, не поглеждайте към квадратчето, на което пише „Не подкрепям никого. То нищо не носи, а показва, че не се интересувате от нищо. Колкото повече гласували, толкова по-малка е вероятността от опорочаване на вота“, категоричен беше в заключение проф. Любомир Халачев.

Кандидатите за депутати призовават избирателите от 9-ти МИР-Кърджали да изберат  „ЛЕВИЦАТА!“ с № 14 в интегралната бюлетина за силна, справедлива и социална държава.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.