24rodopi.com/Регион
Външен асансьор ще бъде монтиран на сградата на Община Джебел. Кабината на хидравличната система ще спира на всеки един от етажите, което ще улесни достъпа на възрастни хора и хора с увреждания до всяко звено на Общинска администрация. За да постигне това, Общината кандидатства за финансиране по програма „Красива България“. Проектът ще се реализира в рамките на настоящата 2023 година.
С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” 2023 е одобрен за финансиране и реализация през настоящата година проектно предложение на Община Джебел са изграждане на асансьор към административната сграда на общината. Проект „Красива България“ е част от програмата на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) за намаляване на безработицата и стимулиране на заетостта в страната и ежегодно се финансира от програмния бюджет по Националния план за действие по заетостта.
Една от основните цели на Проекта е обновяване и подобряване на обществената среда в населените места и на социалната инфраструктура. Предвидено е изграждане на асансьор от източната страна на сградата на Общината със спирки на всеки етаж. Вратите на асансьора ще са автоматични, кабината ще е панорамна, а таванът е предвиден да бъде от сатиниран инокс с вградени ЛЕД панели.
Към настоящия момент хората с увреждания могат да се придвижат само до първия етаж на сградата благодарение на наличната рампа към сградата. Достъпна среда за хората с увреждания до горните етажи липсва, а видът на съществуващото стълбище създава затруднение при придвижването на по-възрастните хора към горните етажи, също така възпрепятства комфортното и безопасното му ползване както от служителите, така и от посетителите на общинската администрация.
След реализация на проекта придвижването към по-високите етажи на сградата ще се улесни и това ще създаде комфорт и улеснение за посетителите на общината.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/3/23 11:57

    Това трябваше да се случи отдавна,сградата е много висока...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/3/23 12:44

    Браво на този амбициозен кмет! Старият кмет за нищо не ставаше!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/3/23 13:15

    Браво!
    Нямаше никакъв достъп до бившия кмет. Секретарката му (в последствие-съпруга) не допускаше никого да се види с кмета. Хората с часове чакаха да излезе кмета,че да си кажат проблемите поне на улицата, ако естествено дотогава кметът не се е качил в служебната кола..
    Джебел имаше отчаяна нужда от кмет, като г-н Али.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/3/23 13:31

    Поздрави на Кмета и на главния архитект и на всички имащи отношение в реализирането на проекта. Така се работи, браво !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/3/23 15:54

    Мнооого проекти

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/3/23 22:02

    ami v drugite kmetstva?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.