24rodopi.com/Общество

Европейският съюз не може да се справи с проблема с хазартната зависимост. В Германия вече строго се прилага закон за хазартната зависимост, който скоро ще се прилага и в България.

Прави се листа на хазартно зависимите, които се регистрират доброволно и след това в продължение на 2 години нямат право да играят в казина и заложни къщи и всякакъв хазарт.

В Германия законът е в сила от 1 януари тази година, но едва от седмица има супер строги мерки.

В нито едно хазартно заведение не се допуска човек без проверка на личната карта - за да се види дали не фигурира в този списък на хазартно зависимите.

Това посочва пред 24rodopi.com наш гурбетчия в Германия.

„Всичко това ви описвам минути след като съм напуснал заведение за хазарт в града, в който работя и живея от години. Играех, когато се усетих, че съм сам в залата. Помня моменти, когато сме били над 20 души, забили глави в машинките. Шефката каза, че половината от тези хора вече са в списъка“, допълва нашенецът, който е убеден, че в близко време за тези списъци ще се говори много в България.

„Тези проверки започнаха от самите собственици на хазартни заведения,  след като много от тях бяха затворени за неспазване на закона. В залата, в която играя, управителят е българин. Той разказа, че един негов приятел, също българин, всеки месец още в първия ден на вземане на заплатата  я проиграва. И няма пари.

Това е много голям европейски проблем.

Включват в списъка хората доброволно - всеки ,който се е опарил и самоосъзнал.

Този българин в продължение на 8 години всеки месец на първия ден от получаване на заплатата си я проиграва цялата!

Аз се изненадах, когато шефката на нашият пункт каза, че 10 души вече не могат да играят тук от редовните клиенти.

А те са около 20-30. Забраната важи за 2 години“, отбелязва нашенецът.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/3/23 11:32

    Скоро както е в Турция ще ги забранят със закон игралните зали

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/3/23 12:20

    Моят син има забрана за влизане в казино от Нап но пак го допускат да играе.Това не е редно не енормално трябва да има проверка по лични данни при влизани

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/3/23 18:15

    Нека да е най скоро особенно в Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/3/23 18:20

    Когато някои хора не си вършат работата таково ще е положението.Няма държова няма институции

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.