24rodopi.com/Политика

Бившето ръководство на спрялата да функционира партия ДОСТ е виновно за забранителния списък, в който фигурираха близо 160 български граждани, които, без да знаят защо, бяха връщани от границата.

Това разкриха неофициално в Бурса бивши видни активисти на ДОСТ, които бяха сред гостите на рамазанска вечеря „ифтар“ пред уикенда. Десетки бивши функционери във формацията на Лютви Местан, Бахри Юмер и Шабанали Ахмед седнаха на обща софра с депесари в „столицата на изселниците“.

Със забрана да влизат в Турция, по времето на активна дейност на ДОСТ, бяха лица, които не искаха да преминат в редиците й и такива, които разкриваха корупционни схеми с предизборни средства на новата партия. Към днешна дата всички депесари са извадени от списъка, но никой не знае какви доноси срещу тях е имало със съгласието на ръководството на ДОСТ.

Днес Местан е нежелан от управляващата партия в Турция и една от причините е некоректната информация, която била подадена на тогавашния турски посланик Сюлейман Гьокче за съставянето на забранителния списък, твърдят бившите активисти.

Почти за всички се твърдяло, че са „гюленисти“, а има доказателства, че самият Бахри Юмер, като бивш кмет на Джебел, е подпомагал финансово пропагандна структура на Фетхуллах Гюлен в България.

На снимката: С тонове храни бяха купувани гласове за ДОСТ, но спонсорът така и не разбра дали всички средства са били изразходени за изхранване на електората или са присвоени от шефовете на партията

--

Общата софра, на която бяха поканени и бившите достаджии, в Бурса „роди“ и политически виц:

Местан попитал Бахри Юмер:

-И к`во сега, целуна ръката на Доган и се чувстваш един от племето ли? Доколкото чувам обикалял си сам като Гойко Митич на магаре из Кърджали!?

Последвал гръмогласен отговор от бившата „местанова дясна ръка“:

-Ти да мълчиш, защото си вожд без индианци!

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/3/23 16:59

    По времето на соца в почти всички населени места имаше видими и невидими ДОНОСНИЦИ/hafiyeler/Новите комунисти използват този "опит" /. Дори топяха партийни секретари пред ДС. И днес те или техните деца са в ДПС, БСП...!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/3/23 17:10

    На тези избори и вождът ще се чуди, къде са му индианците.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/3/23 17:29

    И ДВАМАТА СА ПЪЛНИ БОКЛУЦИ.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/3/23 18:01

    Не дразнете Лъва/Местан. Ако беше излезнал независим кандидат сигурно щеше да вземе едни 15-20хиляди гласа само от Кърджалийско

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/3/23 18:38

      Голям виц каза, много си зле.

      Изтриване
    2. Анонимен27/3/23 18:57

      Чакаме само сигнал от Местан и сме готови на часа

      Изтриване
    3. Анонимен28/3/23 09:57

      Чакайте да цъфнат налъмите му.

      Изтриване
  5. Анонимен27/3/23 18:12

    През 2017г кой от Ръководителите на Дост, нарочно е дал поръчката на склададжия който е съветник №2 в Ардино от ДПС?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/3/23 18:17

    Местан ще си остане Вожд в сърцата на хиляди и ако реши пак да влезе в политиката поне 2/3 от достаджиите пак ще са него

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/3/23 18:57

    Всевишния да не го дава, но ако си отиде Доган и ДПС ще се разпадне като дост

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/3/23 18:59

    Ха интересно Дост е бил с №13 сега и ДПС е с №13

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/3/23 19:44

    Имаме нужда от партия като ДОСТ,алтернатива на партията на агентите и комунистическите чеда наречена ДПС.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/3/23 20:06

    ДОст УМРЯ. първо избягаха плъховете и вече въртят дудуци на депесарите. 100 000 гласоподаватели пък се чудят в какъв гаден експеримент ги вкараха, а сега под строй ги насочват в друга посока.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.