24rodopi.com/Общество

Българският лев остава стабилно висок спрямо турската лира (1 лев са разменя за над 10 лири), но одринските търговци увеличиха цените и пазаруването в някогашната столица на Османската империя не е на кяр като преди.

Това споделя пред 24rodopi.com кърджалиец, който често посещава Одрин/Edirne. Все по-малко нашенци тръгват на път към Улус пазаръ.

„Осезаем е ръстът в цените на дрехите и на стоките за бита. Пак е по-евтино от България, но не чак толкова значимо, че да запалиш колата и да поемеш към границата. Нашенци можеш да срещнеш по хранителните вериги, където храни, перилни препарати и други стоки за дома остават изгодни в сравнение с България. Млечните продукти, тестените изделия, плодовете и зеленчуците са на много по-добра цена в сравнение с обектите у нас, но като цяло сериозно е намаляло присъствието на МПС-та с български регистрации. Все по-малко българска реч се чува в Одрин“, допълва кърджалиецът.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/3/23 20:41

    В турските магазини в Бг е по евтино от Одрин. В Одрин евтино ни продават стоки с изтичащ срок до дни или месец. Като сложим пътните и сме на загуба

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/3/23 04:48

    Toy stokite viv Bilgaria idvat ot Tursiya, razbira se viv Tursiya ste e po evtina,az vsyaka godina kato sim viv Bilgaria az otivam da pazaruvam viv Turtsiya

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/3/23 07:53

    Ако имаш познати в Одрин си добре,иначе Te прецакват твърдо много.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/3/23 09:07

    "Речта" на повечето от Кърджалийско и без това си е турска, така че няма как да чуваш много "българска" реч в Одрин и без това...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.