24rodopi.com/Регион

На 92-годишна възраст почина една от най-уважаваните личности в Млечинския район - хаджъ Мехмед Мурад. От десетилетия дядо Мехмед се грижеше всеотдайно за джамията в Млечино.

Той е роден на 26 май 1931 г. в село Горно Прахово. Родителите му били тютюнопроизводители. Заради беднотията на 8-годишна възраст е принуден да работи като овчар в родното си село, а на 14 заедно с баща си заминават да работят по строителните обекти в Димитровград. На 26 години създава семейство. Със съпругата си Гюлфиде, починала преди 17 години, били сплотено семейство и отглеждат пет деца. Бай Мехмед има 13 години трудов стаж като миньор в Мадан. Дълги години е бил и бюфетчик-сервитьор в родното си село Горно Прахово. През 2007 година се сбъдва и голямата мечта на бай Мехмед - отива на хаджилък (поклонение) в Мека и Медина.

Поклонението ще се състои на 6 март преди обедната молитва на гробището в родното му село Горно Прахово.

Поклон пред паметта му!

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/3/23 12:38

    Rahmetler! Mekani cennet olsun! Ailesine bassagligi! Mehmed aga cok dissiplinli, zengin yurekli,hosgoru ve tatli bir kisiydi.Inancina sahip, otekine dokunmayan,saygi duyan bay Mehmeddi.Yattigi yerler nur olsun!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/3/23 15:24

    Лека му пръст на човека. Дано там бъде на похубаво място.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/3/23 21:01

    Светла да е паметта му!ПоклонСуболезнования!Помогна на много хора.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/3/23 21:04

    Преди него е имало джамията и след него ще го има.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/3/23 18:25

      Ти сигурно си от ония боклуци от Млечино,дето искахте да сменяте джамия скотовъдство настоятелство.

      Изтриване
  5. Анонимен5/3/23 22:53

    ALLAH RAMET ILESIN

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/3/23 19:39

    ALLAH RAHMETLEYSAN IMANE DJENNET AMIN YARABBI AMIN

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.