24rodopi.com/Политика

Българските социолози се групират в лагери "За" и "Против". В единия поток са внушаващите сигурна победа за Бойко Борисов и ГЕРБ, а другите „обещават“ правителство на „победителите“ от коалицията „Продължаваме промяната“.

Това е основният извод от последното проучване на общественото мнение от компрометираната* агенция „Алфа Рисърч“. Две изследвания имаше в последните дни, като резултатите са коренно различни.

Другият извод е, че притесненият напоследък Бойко Борисов, който анонсира бъдещо съвместно управление на ГЕРБ-СДС с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ (ПП-ДБ) смъква партията си на второ място.

Изборите ще бъдат спечелени от ПП-ДБ с 26,4 на сто от гласовете, ГЕРБ  ще е втора сила с 25,2%, обещава „Ала Рисърч“. Според „Медиана“ ГЕРБ ще изпревари „Промяната“ с цели 2 пункта.

Според „Алфа Рисърч“ в битката за третото място ДПС ще изпревари „Възраждане“ с 13,25 на 11,3%. „Медиана“ пък им разменя местата.

И двете агенции пращат на петото място БСП, в началото на кампанията партията има 7,4 на сто подкрепа.

Други партии няма да влязат в 49-ия парламент, смятат от „Алфа Рисърч“. „Медиана“ дава шансове на три.

*В съда „Тренд“ и „Алфа Рисърч“ бяха разкрити от експертизите, че имат сериозни проблеми с добрите практики

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/3/23 09:10

    Тази лелка от Алфа рисърч дава данните, които по заповед трябваше да се случат при машинно гласуване. Да, ама този път ще се гласува и с хартия.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/3/23 09:13

      Както преди години Костадинов беше казал : Вие гласувате но ние ги броим

      Изтриване
    2. Анонимен1/3/23 09:45

      И с хартия ще се прави измами ли

      Изтриване
    3. Анонимен1/3/23 17:47

      Американското посолство вече е нгласило схемата,техните ПреданиПослушковци печелят на всяка цена и с подкрепа на Герб та даже и на ДПС съставят правителство.После сме вкарани във войната с Русия,те това е.Няма хък-мък и никакви опорства от никоя партия.

      Изтриване
  2. Анонимен1/3/23 09:14

    Да неграмотните със хартия

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/3/23 17:49

      И ЗА ТАКИВА ГРАМОТНИЦИ КАТО ТЕБ ТЕЗИ ИЗБОРИ ЩЕ СА ПРОФОРМА.ДАЖЕ ХИЧ НЕ Е ВАЖНО КАК ГЛАСУВАШ. ГЛАСОВЕТЕ ВЕЧЕ СА ПРЕБРОЕНИ И НАРЕДЕНИ ОТ НОВИТЕ НИ ГОСПОДАРИ .

      Изтриване
  3. Анонимен1/3/23 09:15

    В гози случай нито една никой не иска да е първи .Защото нареждането май е за коалиция и ако се разпадне кой ще е губещия Кто чели ще живеят 100000000 години

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/3/23 09:21

    Ей тия социолози ни направиха на зомбита!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/3/23 10:15

    Ситуацията в момента е доста непредсказуема, намираме се в преходен момент. Това заяви в "Денят започва" лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

    "Външни сили чертаят много сериозни разделителни линии. Опитват се да ни разделят всячески, да създават настроения между отделните части в българското общество", заяви Костадинов.

    По думите му българските служби "спят" и не предприемат нищо срещу акциите, които имат за цел да предизвикат сериозни сътресения.

    Според лидера на "Възраждане" санкциите "Магнитски" имат за цел да изнудят ГЕРБ да направи коалиция с "Продължаваме Промяната".

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/3/23 10:33

      Всяка година ще има избори във всички страни от ЕС докато не им тръсне и да кажат по добре ще е да има само едно правителство на ЕС и да ни управляват от Брюксел

      Изтриване
  6. Анонимен1/3/23 10:31

    Възраждане му е майката!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/3/23 11:01

    На 1 април ще ви дам данните ,чел съм протоколите от изборите ,те вече са попълнени

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/3/23 18:32

    Само герб да не е,всяка друга да спечели

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.