24rodopi.com/Темата+
Всичко освен златото на европейското първенство по борба до 23 години щеше да бъде провал, заяви шампионът на 125 кг Георги Иванов в интервю за сайта на Българската федерация по борба.
"Още преди първенството тръгнах с нагласата да стана шампион. Надявам се оттук нататък да вървя само нагоре и на големи първенства при мъжете. Иначе всички срещи ми бяха трудни, но се сборих добре, водех в резултата и контролирах развоя на срещите. Разбира се, че се притеснявах на финала, защото вече съм губил един. Казах си обаче, че ако не спечеля златото, другото за мен ще е провал", заяви европейският първенец.
Както вече 24rodopi.com писа, кърджалиецът, който е възпитаник на школата по борба в Димитровград, постигна три победи в тежка категория до 125 кг на свободния стил, а в решителната схватка той надви с технически туш украинеца Володимир Кочанов.
Това е трети медал в кариерата на 20-годишния талант. През 2019-а Иванов става втори на европейското за кадети, а през миналата година взима бронз на континенталния шампионат за юноши.
Той ликува за първи път с титла, а българският химн звучи в негова чест. "Изпитах много хубаво чувство, бях много развълнуван. Надявам се моят баща, който почина преди няколко години, да вижда този мой успех", продължи Иванов, който излиза на всяко състезание с фланелка, подарена от татко му. Иванов се захваща с борбата благодарение на баща си, който е бил голям любител на този спорт.
Националът е роден в Кърджали, но в последните години живее в Димитровград, където започват и първите му стъпки в борбата при треньора Салим Наим. "Той и до днес е мой личен треньор, много ми е дал, постоянно е в залата и показва хватки. Дал ми е много увереност. Всички в клуба сме като едно семейство, както и с президента Георги Петров, който ни познава от деца и ни помага. Борбата ми е дала много, не мога да опиша точно, но има една особена тръпка. Дава ми физическа подготовка, самочувствие, много приятелства", каза още българският национал.
Самият Иванов е щастлив, че и семейството му изцяло го подкрепя да се занимава с любимия си спорт. Още повече, че са петима братя, като четирима от тях се занимават с борба. Шампионът има и подкрепата на годеницата си Веселина, която е учителка в детска градина. Двамата имат и тригодишна дъщеричка, която обаче се е ориентирала към танците и пеенето. След първенството в Букурещ предстои кратка почивка за младия национал, за когото следващото голямо предизвикателство ще е европейското първенство за мъже в Загреб от 17 април.
"Все още нямам успехи при мъжете, там състезателите имат повече опит. Вярвам, че и това ще се случи. Шампион съм на България при мъжете и юношите. Борех се на "Дан Колов" по-рано този месец, но имах малшанс за третото място и останах пети. Смятам обаче, че скоро ще мога да влизам и в тройката на мъжете. Още повече, че този медал ми дава самочувствие и увереност", завършва той.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/3/23 17:45

    Браво напред и нагоре

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/3/23 19:26

    trenera po pluvane te pozdravyava.BRAVO GEORGI RADEV E S TEB

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/3/23 21:06

    Eyvallah Браво

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/3/23 21:06

    Eyvallah Браво

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/3/23 08:34

    bravo jore da si jiv i zdrav i prodaljavai da sledva6 me4tite si te sa postejimi bog da e s teb

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.