24rodopi.com/Кърджали

„В нашата община вече има силен недостиг на образовани и експертни кадри, - хора, които могат да бъдат част от развитието на Кърджали“, заяви кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис на среща със студенти в залата на Бизнесинкубатора.

Той разказа за избора на младите хора в зората на демокрацията.

„90-те години, в началото на демокрацията, при преход от една система в друга, никой от нас нямаше ясно виждане за това как ще се развие България. Никой тогава не знаеше какви са предизвикателствата пред нас и възможностите за развитие. Днес вие четете за тази система, но ние я преживяхме – тогава перспективата пред младите беше да напуснат страната, а много и направиха така. Тогава перспективата беше да се мият коли в чужбина, или да се работи по строителните площадки, или по ресторантите“, каза кметът.

Хасан Азис се обърна към Поколение „Z“ – родените след 2000-та година младежи: „Родихте се с телефон в ръката, само чрез едно кликване пътувате из целия свят, търгувате на световните борси, работите от вкъщи – отново чрез телефона. Вие умеете професиите на новото време“.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/3/23 11:22

    Експертни кадри има достатъчно,но не са калинки и от "любимата" партия,затова немогат да се реализират...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В град Кърджали няма "недостиг на образовани и експертни кадри , хора които да бъдат част от развитието на града", господин Кмете.
      Има Ваши партийни калинки,които заемат общински и държавни служби , дори и следпенсионна възраст, примери директори на училища ,градини, музеи, администрации, социални услуги безброй за Вашите купени избиратели, - Директор Соц.услуга квартал Веселчане , Директор на музей град Кърджали , Директор на детска градина "Чайка ", Директор на детска градина с голямо внимание подчертавам село Мост, служители с особенно внимание пак подчертавам на Туристическия информационен Център град
      Кърджали .
      Тази порочна практика продължава от десетилетия, която обрича образованите експертни кадри да не могат да се докажат, изявяват в областта им на образование. Данни от Агенция по Заетостта, Бюро по труда гр.Кърджали, могат да го потвърдят!

      Изтриване
    2. Анонимен20/3/23 15:27

      Точно така госпожа! Тези които сте изброила да се махат и да влизат кадърните! За бившите има също достатъчно работа, недостиг на кадри има и в не толкова изискващите сфери

      Изтриване
    3. Анонимен21/3/23 08:12

      Директора на НАО Кърджали, също.

      Изтриване
  2. Анонимен20/3/23 12:29

    Щом не са експерти уволнявай ги бе кмете.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/3/23 00:13

    Ако не си ДПС, ако ще да си гений пак ще си гладен в Кърджали

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.