24rodopi.com/Кърджали

Няма пенсиониран славейковски добротворец, казва Снежана Сиракова, която до миналата година бе учител в СУ "Петко Рачов Славейков", създател и ръководител на детското благотворително движение "Ръка за помощ".

Макар и вече в заслужена пенсия, Сиракова живее с грижа към проблемите на нуждаещите се. Хрумва й да дари своя чисто нов велоергометър на потребителите в Дома за стари хора. Съмишленици в реализацията на идеята са пенсионираната вече учителка Тонка Вълчева, настоящата преподавателка по история Кети Георгиева, десетокласникът Константин Чаушев и неговата майка. За тях важното е не толкова да занесат нещо на възрастните хора, а да си поговорят с тях, да разберат какво ги вълнува, от какво имат нужда. Така от дума на дума гостите от "Славейков" разбират, че наскоро възрастните хора са пътували с влак до Момчилград и много се вълнуват. Мечтаят да отидат в парк Кенана. Славейковци ще им помогнат за осъществяване на това желано пътуване.

Директорът на Дома за стари хора Таня Анастасова благодари сърдечно за дарението - велоергометър, за красивото цвете и почерпката с банани. Покани гостите да дойдат пак на 29 април - Европейския ден на солидарност между поколенията, когато ще правят заедно сандвичи.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/3/23 19:23

    Браво! Поклон! Защо не коментирате уважаеми съграждани? Нещо е направено! А слушаме само обещания !!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/3/23 20:26

    Браво за инициативата а дарителите! А защо не посетите и хосписите и те имат нужда от дарения?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/3/23 11:03

    Аз не мога да поздравя въпросната госпожа Сиракова, като знам как тормозеше децата ми в училище. Добре, бе вече я няма. Нервите и избиваха в повече.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/3/23 21:25

    Като гледам възрастните хора, това едва ли е най-подходящото дарение за тях. Мисля, че се преекспонира...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.