24rodopi.com/Избори

ДПС организира първа ифтар-вечеря по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан. На ифтара присъстваха председателят на ДПС и водач на листата в девети многомандатен избирателен район в Кърджали Мустафа Карадайъ, посланикът на Република Турция в България Н.Пр. Айлин Секизкьок, главният мюфтия на България

д-р Мустафа Хаджи, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и д-р инж. Хасан Азис, областният председател на ДПС Ресми Мурад, заместник главните мюфтии Ахмед Хасанов и Бейхан Емин, главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик, районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, съветникът по социалните въпроси към Посолството на Република Турция у нас Ердал Аталай, съветникът по социалните въпроси към Консулството на Република Турция в Пловдив Мехмед Кахфеджиоглу.

Ифтарът уважиха още евродепутатът от ДПС Атидже Алиева-Вели, експертът по социална политика на ДПС д-р Хасан Адемов, председателят на Младежко ДПС и кандидат за народен представител от Хасково Сезгин Мехмед, народните  представители от предишните парламенти Салиха Емин, Ердинч Хайрула. Тук бяха и кандидатите за народни представители от листата на ДПС в Кърджали Елван Гюркаш, Байрам Байрам, Адлен Шевкед, инж. Павлин Кръстев, инж. Юсеин Ахмед, Зюлфие Ибрямова, кметове на общини, председатели на Общинските организации на ДПС, председатели на законодателния орган, отговорниците на ДПС в Турция.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ поздрави всички мюсюлмани с настъпването на свещения месец Рамазан и им пожела много здраве, мир и берекет. „Месец Рамазан освен, че е месец на милосърдието, покаянието и смирението, той е и месец на сплотеността и обединението. Пожелавам Ви много здраве, здраве на всички, целия голям род и накрая на изборите да се поздравим с един Байрам (Празник), преди Рамазан Байрам“, заяви Мустафа Карадайъ.

Посланикът на Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкьок също поздрави мюсюлманите с настъпването на свещения месец Рамазан и им пожела здраве, добруване и благоденствие. Изказа най-искрените си благодарности на българския народ за голямата помощ, която оказа след земетресенията в Турция. Благодари и на всички дарители от кърджалийска област, които помогнаха. Специална благодарност бе изказана и към ДПС, които оказа най-своевременна помощ след опустошителното земетресение.

От свое име и от името на жителите на Кърджали, зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, изказа специална благодарност за мобилния медицински пункт, който Република Турция предостави на Кърджали с грижа за хората и поздрави всички за настъпването на свещения месец Рамазан.

Главният мюфтия на България д-р Мустафа Хаджи направи дуа (молитва) за берекет и просперитет на всички мюсюлмани и хора в България.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.