24rodopi.com/Избори

Трима активисти на ДПС, ангажирани с поставянето на агитационни материали, са били отведени от полицейски инспектор при РУ – Кърджали в приемната, обслужваща кв. „Боровец“, за снемане на обяснения – защо поставяли плакати на ДПС.

Това обявиха от Областния съвет на партията в Кърджали в обръщение от председателя му Ресми Мурад, изпратено до медиите.

Ето целия текст:

„Тези действия на полицейския инспектор не кореспондират с основните принципи, залегнали в Закона за Министерството на вътрешните работи, въз основа на които МВР осъществява дейността си, а именно спазване на Конституцията, законите и международните договори, по които Република България е страна; политически неутралитет; зачитане и гарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство.

Член 30, ал.2 от Конституцията на Република България повелява, че: Никой не може да бъде задържан, подлаган на оглед, обиск или на друго посегателство върху личната му неприкосновеност освен при условията и по реда, определени със закон.

Правилата за разпространяването на плакати и други агитационни материали, съответно тяхното премахване, са уредени в Глава дванадесета „Правила за провеждане на предизборната кампания“ на Изборния кодекс. В същата глава са изброени и правомощията на конкретните органи, като законодателят не е предоставил никакви правомощия на полицейските служители да следят кой, къде и какви предизборни плакати поставя.

Поради тази причина заявявам, че Областният съвет на ПП „Движение за права и свободи“ – Кърджали няма да търпи полицейския произвол, изразяващ се в недопустима намеса в изборния процес на предстоящите избори за народни представители за Народно събрание в 9 многомандатен избирателен район – Кърджали и опит за „респектиране“ на активисти на ПП ДПС.

ПП ДПС има основен принос в това, Република България да е демократична и правова държава и за в бъдеще ПП ДПС ще продължава да бъде гарант за правата и свободите на всички български граждани“.

Ресми Мурад, председател на Областен изборен щаб на  ДПС - Кърджали

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/3/23 19:08

    Бегом пред Районното на митинкь

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/3/23 20:01

    Защо Областният съвет на ДПС е против кмета на община Кърджали? Трима ци..ни са предупредени, че не трябва да летят пропагандни материали на всевъзможни места, защото има заповед на кмета на Кърджали. Полицаите следят за изпълнението на тази заповед, а ОБЛС НА ДПС реагира срещу тази заповед или направо срещу кмета.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/3/23 09:52

    щото трябва за нашите всичо д а е позволено а за другите по закон иначе сме репресирани

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.