24rodopi.com/Регион

С още едно „зелено“ бижу за отдих ще разполага Джебел. Започва реновиране на парка до сградата на бившата потребителна кооперация „НАРКООП“ в града. Нови детски съоръжения и пейки, подмяна на всички настилки в и около парка, засаждане на нови декоративни видове дървета и храсти, разширяване на централната алея, подмяна на цялото осветление, изграждане на автоматична поливна система и ремонт на съществуващия фонтан…

Всички тези дейности са залегнали в поредния одобрен проект на Общината. Кметът Неджми Али подписа тристранен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Средствата са осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., чрез Стратегията за Водено от общностите местно развитие на Местна инициативна група Ардино – Джебел.

Припомняме, че само преди дни кметът Неджми Али преряза лентата на обновения парк до църквата. Дейностите „По-зелен, по-красив, по-привлекателен Джебел“ обаче продължават.

„Целта ни е да постигнем една по-модерна и екологична градска среда. Убеден съм, че всеки жител и гост на града ще оцени нашите усилия. Това е поредна крачка към далеч по-мащабната ни идея за развитие на туризма. Облагородяването на публичните пространства за широко обществено ползване са сред приоритетите в програмата за развитие на Община Джебел. Предстои втори етап с още много изненади, който ще направи Джебел още по привлекателно място за туристи“, посочи кметът Неджми Али.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/3/23 08:46

    О, не. Стига вече, в Кърджали ще получим инфаркт.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/3/23 10:18

    По десет хиляди на ден е трафикът през Маказа, през лятото. Всички минават транзитно Кърджали, но туристите ще се отбиват в Джебел. Ще стане град бижу.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/3/23 10:51

    Първо оправете пътищата

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/3/23 10:52

    В Кърджали ще стой изоставен парка и счупени пейки

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/3/23 12:13

    С извинение обаче Кърджали какво чака???

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/3/23 13:19

    Кърджали чака октомври месец !!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/4/23 15:00

    Обиколете и периферията плочките са от Живково време

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/4/23 15:39

    Лъскат само центъра,обиколете и периферията

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/4/23 22:11

    А Кърджали? "Кучета го яли" буквално. Ашколсун кмете, евала общинари.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/4/23 07:27

      В кърлежи е оправен ве там е бижу.направо е суперско там в кърлежи

      Изтриване
  10. Анонимен23/4/23 07:26

    Е пооправили са го.бях казарма там в 93г.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/4/23 18:27

    Време е господата от София да обърнат внимание и да ремонтират свлачището до село Овчево.Това лято туристите вече искат пряк достъп от Джебел към Фотиново,Кирково,Златоград.Изграден,готов,асфалтиран път заради това свлачище не се използва и се руши.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.