24rodopi.com/Образование

Пролетта носи най-красивите празници. За първокласниците на СУ „Йордан Йовков“ всяка пролет има и един специален, пръв и единствен ден – Празникът на буквите.

За първа година на 23 март това вълнуващо тържество, което се помни цял живот, се проведе на голямата сцена в ДТ „Димитър Димов“ – Кърджали.

С бляскаво и мило тържество първокласниците от „Йовков“, с класните си ръководители и учители в група: I б клас - Дюрие Махмуд и Милка Димитрова, I б клас - Фани Терзиева и Росица Милева, I в клас - Малина Болярска и Антония Табакова, I г клас - Магдалена Русева и Димитрина Тоскова, гордо заявиха „Ние вече сме грамотни!“.

Малчуганите с много настроение, желание и емоции завладяха голямата сцената и изпълниха сърцата на своите родители и учители с умиление и гордост. Над един час талантливите първокласници радваха публиката с наученото за буквите,  уменията си за рецитиране, драматизации, пеене и танцуване. Те демонстрираха истинско актьорско майсторство като се въплътиха в ролите на Пипи, Малък Пенчо, Пинокио и Патилан.

Своята артистичност показаха и при драматизациите "Спорът между гласните и съгласните", "Гъбкино чадърче"  и "Дядо и ряпа". 

Със завидни танцови  умения малчуганите изпълниха танците "Мое детство" , "Обичам те България", "Майчина земя" и "Чуй ме Дилмано". Танцовият състав с ръководител Росица Христова, съвместно с класните ръководители представиха българското фолклорно танцово изкуство с танците "Добруджански ръченик", "Българка" и " Весело хорце".

Клубът по народно пеене, с ръководител Гинка Матева, докосна сърцата на всички с песента "Извор вода извираше". Весело настроение внесоха и изпълненията на песните "Сбогом Букварче", "Първокласно",  "Буквички, родни" и "Да бъде ден".

Пъстротата на костюмите, лъчезарните усмивки и завладяващата енергия на детската искреност докоснаха всички. Бурните аплодисменти след всяко изпълнение разкриха не само удоволствието от видяното, но и усещането за общност и единомислие на родители и учители, обгрижващи с любов и внимание бъдещето на своя град и на своята родина.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.