24rodopi.com/Коментари

В сравнение с кметовете на Анкара и Истанбул – Мансур Яваш и Екрем Имамоглу, председателят на Републиканската народна партия (СНР) Кемал Кълъчдароглу е удобният за Реджеп Тайип Ердоган противник на предстоящите президентски избори.

Свикнал е Ердоган да бие Кълъчдароглу, станало е традиция ердогановата Партия на справедливостта и развитието (АКР) да надвива СНР на различни избори – местни, парламентарни, президентски.

Демократ Деде, както наричат Кълъчдароглу, има таван на харизмата, който не е достатъчен за голяма победа. СНР пък е с електорален лимит, който му отрежда винаги второто място.

Не е за подминаване и фактът, че сунитският ислям се изповядва от 90% от населението в Турция, а Кълъчдароглу изповядва алевитството.

На следващо място идва партньорството с кюрдската партия, скандалната раздяла с бившия опонент на Ердоган Мухаррем Индже, странното признание на последния "Човек по-лесно може да се кандидатира за президент на Турция, отколкота за председанел на СНР"… И т. н., и т. н., аргументите за трудния път с трудния Кълъчдароглу са много.

Защо тогава Демократ Деде пребори в 6-торната коалиция Мерал Акшенер, лидер на Добра партия (IYI parti), която бележи осезаем ръст в обществената подкрепа и, която предлагаше срещу Ердоган да се изправи един от двамата кметове.

Защото Кълъчдароглу ще се опита да избегне мажоритарния сблъсък. Да се свие под голямата тема „Парламентарна република или Президентска“, а когато задуха достатъчно силен обществен вятър на промяната, да развее байряка на парламентаризма като фаворит.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/3/23 10:02

    Демократ деде няма никакъв шанс срещу Ердоган

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/3/23 10:06

    Да Демократ Деде! Но, да живее старата демокрация в Деде Турция.Издигна отново след Тургут Йозал,кюрд, алевит, Кемал Кълъчдароглу. А в нашата България....?!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/3/23 10:15

    Спечелят ли те яндъ Турция

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/3/23 10:15

    Акшенер вече е аут,изпързаляха я

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/3/23 10:20

    Този е свикнал да губи.Пак ще загуби...Знаем как дойде начело на партията,с преврат...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/3/23 11:20

    Сунитския ислям в Турция се изповядва от 50 % от населението, алевитския от 30%, останалите са християни и атеисти. Политиката направи грешката да се меси в религиозните дела и да подкрепя една верска общност за сметка на друга, в бъдеще това ще доведе до необратими процеси. Да се надяваме, че светската власт ще триумфира.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/3/23 12:23

    Този деде е демократ колкото аз космонавт

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/3/23 15:04

    Много харесваме, алианите в Турция дано да спечели, над 95% от изселниците ще гласуват за него. Успех...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/3/23 21:01

    Да не забравяме, че ДАВИД е победил ГОЛИЯТ!
    Белята не е в Реджеп Тайип Ердоган, проблема е в обкръжението му. Нагли, безочливи,ненаситни, крадливи като Бедуини. Хепси бир парча Дон Корлеоне . Но всичко си има своя край! Не си мислете само,че хората около Кълъчдароглу са света вода ненапита! Някои от тях са идвали по бизнес и запои и не само, в Кърджалийско. Но Кълъчдароглу е идеалист и един вид Дон Кихот! Дано да успее...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен8/3/23 10:03

    Ердоган отдавна загуби изборите само дето още се прави ,че не знае !

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен8/3/23 11:21

    Ogin i schupel i samo napred ,chte pobedim..

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен12/4/23 20:56

    Опозицията ако спечели,Турция ще се върне към 80 години на миналия век .Има да правят като нас на година 2 пъти избори.Хората си мислят че нещо ще се промени.Живият пример е България .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.