24rodopi.com/Коментари

На ДПС им е широко около врата. Хората от листата и на екскурзия да тръгнат днес - 6 март, и да се върнат към 17 часа на 2 април, за да могат да гласуват за себе си, партията пак ще има сигурни 3 мандата в 9-те Кърджалийски многомандатен избирателен район и голям остатък за 4-тия.

Важното е да са живи и здрави кметовете.

И този път хората по населени места ще излязат на мегдана да видят не бъдещия заплатаджия в 49-ото Народно събрание, а да проведат поредното общоселско или квартално събрание. И да извиват ръцете на кметовете за още и още – ремонти, придобивки,… Какъв мандат само, а! Хем проблемите на населените места решаваш във времена на паричен недостиг, хем през 3-4 месеца за партийното представителство в парламента работиш.

Добрата новина за ДПС, освен здравето на кметовете: Опонентите не знаят невидимите слаби места на ДПС, примерно никога не могат да съберат в едно изречение „Кърджали, Плевен, изселници, Йордан Цонев, гласове,…“.

-- 

ГЕРБ да му мислят за 10 000 гласа. Нямат ли стратегия и „пчелички“ за ръст на изборния резултат от последния вот, ще има да псуват „Хеър-Ниймайер“.

Иначе, ако приемем, че години наред д-р инж. Хасан Азис управлява „столицата на толерантността“ с „шарен екип“, то кандидатската листа на ГЕРБ е „най-шарената“ на тези избори.

Добрата новина за ГЕРБ: Социолозите са категорични, че в национален план има почти паритет в гласовете за ГЕРБ и ПП-ДБ, но в провинцията абревиатурата на Бойко Борисовата партия „направо мачка“ ПП-то на Кирил Петков и ДБ-то на Христо Иванов.

--

Коалицията „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ се очертава да е трета сила в Източните Родопи. Грешка е, че за водач от столицата е спуснат човек, в чиято трудова кариера има прокурорски стаж по време на „Възродителния процес“, което няма да бъде проспано от ДПС, но определено има опция ПП-ДБ да се измъкнат от този капан. Стига да имат очи да видят и уши да чуят. Засега демонстрират базови дефицити за работа в смесен регион. Неслучайно инж. Митко Синабов напусна листата.

Добрата новина за ПП-ДБ: Атанас Атанасов ще стане депутат от София, а в Кърджалийско, ако съумеят да надградят сбора от последните избори – 6 200 гласа, „непопулярният Шабан ще влезе в 49-ото НС. Разбира се, гласовете "отгоре" не са постижими с лудо харчене на пари в социалната мрежа за анонси и голи обещания, а за работа на терен – по квартали и села.

--

„Възраждане“ със сигурност ще бие БСП в Кърджалийско.

В БСП пък трябва да са доволни от това, че „Левицата“ е спуснала „парашутист“...

За другите какво да пишем, тях просто ги няма.

--

5-ият мандат ще бъде много коментиран, защото 5-ата заплата (между 6 300 лева и 9 хиляди+, зависи от участието в парламентарни комисии) ще отиде при водач на листа, която няма да е покрила нормата за пълен мандат. „Хеър-Ниймайер“ отново може да подари кърджалийски мандат на слабак с под 1 000 гласа, особено ако в новия парламент влязат и трите формации, които в момента са под 4-те процента.

--

Това е положението в началото на предизборната кампания: Ако не се случи нещо по-особено, нещо, което да раздруса избирателите - 4 армагана от кметовете и един от "Хеър-Ниймайер".


На снимката: Шут и... топката отново е в ръцете на Байрам Байрам, блястящо пласирал се за пореден депутатски мандат. Честито!

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/3/23 09:11

    ДПС-РАСКОВО ОБРАЗОВАНИЕУ С ГОЛЕМИ РАЗСЕЙКИ В СТРАНАТА. СМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА И МОДЕЛА.ОТСЕДНАЛОСТ 6 МЕСЕЦА ЗА ГЛАСУВАНЕ. 120 180 ДЕПУТАТА-ТЪРТЕИ.НАМАЛЯВАНЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ДОКАТО ПЕНСИИТЕ НА ХОРАТА СА ТАКИВА.НАРОДЕ ОЩЕ БЛЕЙ И НЕ МЪРМОРИ ПОСЛЕ ПОД НОСА СИ А ВИЖ ГЪРЦИТЕ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/3/23 09:32

    Ако искаш да ставаш депутат трябва да уцелиш правилния момент да подкрепяш Военния преврат в Турция и после да си изтриеш профила си

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/3/23 09:35

    Какъв е тоя шопар?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/3/23 09:50

    Байрям ако иска пак да е депутат този път сам трябва да работи и обикаля Май този път гостите от Турция ще си идват за лятото и може пак да работи в общината за малко парички

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/3/23 10:23

    много жалки сте господа депутати

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/3/23 10:23

    Хората ще гласуват за Възраждане, за да накажат останалите партии и коалиции.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/3/23 10:35

    ДПС искат 40 депутати за да могат да съставят кабинет на мнозинството с ГЕРБ.
    Във вестниците в Турция, ДПС открито приканват хората да гласуват с бюлетина № 13,
    в 150 секции.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.