24rodopi.com/Общество

Прокурори от Кърджали се срещнаха с деветокласници от СУ „Петко Рачов Славейков“ в Деня на отворените врати.  Учениците бяха посрещнати в сградата на институцията от Желязко Стефанов, окръжен прокурор, Стоян Моневски, районен прокурор,  и прокурорите Росица Ангелова и Марияна Качарова.

Магистратите изнесоха кратка лекция пред учениците за видовете наркотици, предвидените наказания в нормативната уредба, както и последиците от осъжданията, отразявани в свидетелствата за съдимост и значимостта им в бъдещото кариерно развитие.


Симона Димитрова и Евелина Чолакова, представители на Общински съвет по наркотичните вещества – Кърджали, запознаха учениците с възможностите за превенция и насочиха вниманието им към негативните последици от употребата на различни видове наркотици. Деветокласниците имаха възможност да тестват специални алкоочила, с които се добива представа за бързината и адекватността на реакциите на човек, употребил алкохол. Уредът симулира промяна в зрението и координацията на движение при наличие на алкохол в кръвта между 0.7 и 1.2 промила. „Идеята е човек, поставяйки ги в трезво състояние, да разбере какви биха били усещанията и преживяванията му след употреба на алкохол“, поясни Симона Димитрова. 

Вили Бонина и Тончо Тончев, автоконтрольори от сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Кърджали, демонстрираха на учениците процеса на изследване с уред за установяване наличието на наркотични вещества. Те споделиха, че все по-често срещано явление е установените с алкохол водачи да са употребили и други психоактивни вещества.

Денят на отворените врати беше документиран от деветокласника  Сейрула Лютви, който участва във фотокръжока в СУ „Петко Рачов Славейков“.

Денят на отворените врати се провежда всяка година в навечерието на 16 април – Ден на Конституцията и професионален празник на юриста и съдебния служител.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/4/23 14:59

    Нищо не се случва, няма повдигнато обвинение.Честито на печлившите.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.