24rodopi.com/Регион

Мъж от ардинското село Горно Прахово, дошъл на събор в Кобиляне, бе аплодиран от стотици, след като го принудиха да излезе на тепиха по време на традиционния турнир по борба и да натръшка 2-ма от състезателите.

„Барабар с другите гледаше борбите, когато някой, който го познава и знае уменията му, го провокира да излезе на тепиха, а не да дава акъл отстрани. Мъжът си свали ризата и излезе срещу един от състезателите, по-млад от него. Успя да го тушира. И когато се обличаше, последва ново заяждане и връщане на тепиха. Този път противникът беше доста по-опитен, треньор по борба. И тук победител бе странният зрител от Горно Прахово, в което село навремето имаше голяма школа по борба“, разказа наш сътрудник от село Кобиляне.

Както вече 24rodopi.com писа, след тригодишно прекъсване бе възобновен традиционния събор в село Кобиляне, община Кърджали. На празника се стекоха много жители от околните села, гостуваха и изселници и гурбетчии от Турция, Белгия, Англия и Холандия. Сред официалните гости бяха зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис, председателят на Общинския съвет инж. Юсеин Ахмед, зам.-кметът Тунджай Шюкрю. Празника на Кобиляне сподели и Мехмед Еришен, кандидат за депутат в Меджлиса от „Добра партия“. Той е родом от съседното село Бойно.

Празникът на площада пред читалището включваше музикална и културна програма, но кулминацията бяха борбите.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/4/23 22:29

    А гъши дроб, имаше ли на панаира.....???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/5/23 22:19

      На майка ти гъши дроб имаше и не беше панаир а беше събор

      Изтриване
  2. Анонимен30/4/23 23:28

    Reyhan kakiv beşe navremeto da e jiv I zdrav Murat mehmed çernigovo

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/5/23 05:39

    Edin ot nay dobrite v shkolata na GornoPrahovo

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/5/23 17:15

    Какъв гъши дроб. Те коча изтърваха дето беше за награда та, нищо не писаха дали е намерен.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.