24rodopi.com/Политика
Лидерът на Сдружението на момчилградчани в Турция Хасан Йозтюрк е водач на кандидатска листа за Меджлиса на Републиканската народна партия (СНР), съобщиха за 24rodopi.com от представителството на СНР в Бурса.
Хасан Йозтюрк е утвърден днес за водач във втори район в „столицата на изселниците“.
Както вече 24rodopi.com писа, изселническата общност в Бурса номинира за кандидат-депутат почетния гражданин на Момчилград Хасан Йозтюрк. Слоганът на неправителствените организации, които го подкрепиха, гласеше: „Депутатът на нашата общност“.
Припомняме, че Турция ще гласува за президент и парламент на 14 май. Целта на СНР е да спечели парламентарните избори, а кандидатът на опозицията Кемал Кълъчдароглу да стане президент.
Хасан Йозтюрк е роден през 1972 година в Кърджали, женен с две деца. През 1973 година семейството му емигрира в Бурса и се установява в заселения с турци от България квартал „Йешил яйля”.
Нашенецът се нарежда сред първите 1 000 кандидат-студенти по успех в южната съседка, за да завърши по-късно компютърно инженерство в престижния Истанбулски технически университет. През 2000 година създава своя софтуерна компания, която работи за водещи текстилни и автомобилни марки в Турция и света. Развива дейност в сферата на строителството и на образованието (с лица със специални образователни потребности).
През 2010 година е избран за Председател на Сдружението на момчилградчаните в Бурса. Той е от инициаторите за побратимяването през 2010 година между Община Момчилград и Голяма община Бурса.
През 2015 година Хасан Йозтюрк е удостоен със званието почетен гражданин на Община Момчилград, като получава плакета лично от легендарния спортист Наим Сюлейманоглу, който напусна този свят през 2017 година.
Подкрепящите Хасан Йозтюрк в Бурса го определят като човек с развити лидерски качества и екипни умения.
„В сърцето си нося Кърджали и всяко кътче на родния край. В Бурса се срещам всеки ден с моите земляци и темите на Кърджали и хората му тук и там са всеки ден в нас. Горд съм, че съм кандидат от Партията на Ататюрк – Републиканската народни партия“, казва светски възпитаният демократ Хасан Йозтюрк.
60 на сто от населението в Бурса е с балкански и румелийски корени и поради тази причина партиите търсят авторитети сред изселническата общност.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/4/23 22:30

    Yalnış partiden aday olmuş malesef akpden aday olması gerekiyordu

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/4/23 23:38

    HASAN KARDEŞİM HAYIRLI OLSUN BU SEFER SENİN HATIRINA GÖÇMEN CAĞMİASI CUMHURİYETİN 100-Cu yılında CHP YE OY VERECEK

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/4/23 11:01

      Herkes adina konusma

      Изтриване
    2. Анонимен10/4/23 13:10

      Mavi Cins,
      Sen Killi 'den misin?
      Siz zaten biraz cinsiniz!

      Изтриване
  3. Анонимен10/4/23 11:29

    BEN GÖÇMEN ADAYIN OLDUĞU LİSTEYE OY VERİRİM PARTİ GÖZETMEM

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/4/23 20:41

      Bencil olmamak zorundasın. Kendini düşünemezsin öyle.

      Изтриване
  4. Стоян10/4/23 16:40

    Уважаеми приятели и комшии от Турция за Ваше добро е да си преизберете Ердоган за Президент на Република Турция иначе ястребите от сащ ще ви батарясат държавата.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/4/23 19:44

    Той нощем спи сгънат на срички,
    през деня работи сгушен във вътрешния джоб на избеляло сако
    и измерва светлинатa, за да си скрои самостоятелен живот.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.