24rodopi.com/Политика

Държавната политика е независима от партиите, но сараят промени това. При г-н Кемал държавата ще си е държава, партията – партия.

Това послание от Кърджали отправи кандидатът за президент на Турция Кемал Кълъчдароглу.

Неговите думи от Кърджали:

Външната политика на Турция, средиземноморска, отбранителната промишленост… Това са държавни политики.

А държавната политика е независима от партиите, защото държавата остава. Дворецът създаде други представи, защото национализира партията и персонализира външната политика.

Всъщност това е съветският режим. Партията се прави на държава. Те сега създават усещането, че "Когато господин Кемал дойде, той ще спре, това ще спре". Няма да спре, сър, няма да спре. При г-н Кемал държавата пак ще си е държава. Партията си е партия.

Във видеопосланието, което е публикувано в Туитър под заглавие "Поздрави от Кърджали, тук сме на ифтар с Evlad-ı Fatihan/чедата на Фатих/", Кълъчдароглу e заснет пред табелата на входа на Кърджали.

Evlad-ı Fatihan е име, с което наричат потомците на участвалите в завладяването на Балканите от османската империя при султана Фатих Мехмед (Завоевателя). Оттогава досега този термин е нарицателен за турците от балканските държави и България.


Кандидатът за президент на Турция от обединената опозиция започна обиколката си в Кърджалийско в село Могиляне, община Кирково, където се поклони и поднесе цветя на гроба на 17-месечната Тюркян, загинала при сблъсък със силите на реда на 26 декември 1984 година при насилствената смяна на имената, т. нар. "Възродителен процес". Той поднесе и венец на наречената на нейно име Тюркян чешма. На поклонението бе и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Засилени мерки за сигурност имаше при придвижването на кортежа на претендента на Опозиционния алианс за най-високия пост в Турция по време на придвижването му в областите Хасково и Кърджали.

Обиколката на Калъчдароглу продължи с посещение на т. нар. "дървена джамия" в село Подкова, с поклонение пред паметника на Наим Сюлейманоглу в Момчилград. В 20 часа ще има вечеря ифтар в Кърджали.





Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/4/23 22:55

    Снимката показва,че Ердоган е пътник за къде..........Катар.............САЩ не вярвам.......Азербейджан вероятно.............

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/4/23 22:58

    Браво това очаквах да се случи вТурция.Няма как да върне историята назад.Султанските времена .Сталинските епоха са безвъзвратно заминали .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/4/23 23:02

    Ако идем пак на избори да знаете ,че ще имате много по-малко гласове от Турция.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/4/23 10:38

      Не по малко изобщо не трябва да гласуват! Идват тука за помощи ,майчинство и пенсии с телково решение а тукашните пенсионери умират в мизерия ! Ползата от тях е за определена партия всички останали губим.

      Изтриване
    2. Анонимен16/4/23 11:00

      Супер! Вашите гласове без това са дадени без грам мисъл.

      Изтриване
  4. Анонимен16/4/23 10:38

    Не разбирам това положение.Ердоган подкрепя Ахмед Доган,а Мустафа Карадайъ е с опонента на Ердоган.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/4/23 20:22

    Интереса клати феса.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/4/23 11:06

      Все още не съм ходил и до днес до ханчето в най-тъжното селце...
      Отида ли – ще виждам фес до фес и Тебе – със превързани ръце...

      Изтриване
    2. Анонимен17/4/23 11:06

      Все още не съм ходил и до днес до ханчето в най-тъжното селце...
      Отида ли – ще виждам фес до фес и Тебе – със превързани ръце...

      Изтриване
  6. Анонимен16/4/23 22:20

    Дяволите от ДПС са този който е на смяна, стига да има мъни мъни ( гьонсурати).

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/4/23 22:25

    РЯДКО ГЛУПАВ ЧОВЕК КОЙТО СЪВСЕМ СЪСИПА CHP.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/4/23 11:06

    Все още не съм ходил и до днес до ханчето в най-тъжното селце...
    Отида ли – ще виждам фес до фес и Тебе – със превързани ръце...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/4/23 21:15

    hihi...aide i v kinoto, de ;)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.