24rodopi.com/Регион

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе разговор с имамите Мустафа Алтъньорз от Анталия и Мурад Гьозюкючюк от Адана, които са представители на Дирекция „Диянет“ на Република Турция по време на Свещения месец на мюсюлманите Рамазан в Ардино.

Двамата са част от 9-те турски имами командировани в кърджалийска област за един месец от Дирекцията по религиозните въпроси. Те служат в различни джамии към Районното мюфтийство по време на Рамазана.

На срещата присъстваха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, имаминът на централната джамия в град Ардино Орхан Якуб, имаминът на джамията в кв. „Диамандово“ към село Бял извор Мюмюн Мехмед и председателят на джамийското настоятелство в Ардино Зеки Еминов.

По време на срещата кметът инж. Изет Шабан запозна гостите от Турция с историята на Ардино, характерен с уникалните си културно-исторически забележителности, както и с проектите, които са реализирани и ще бъдат реализирани през 2023 г. Той информира, че Ардино е родното място на световноизвестния турски писател и хуманист Сабахатин Али.

Гостите от Турция благодариха на кмета за топлия прием. Те заявиха, че за първи път са на посещение в България и Ардино.

„Посетихме Дяволския мост и туристическия комплекс „Белите брези“. Останахме изключително възхитени от запазената архитектура на средновековния мост. Пътят беше асфалтиран, а наоколо беше чисто. Поздравяваме ръководството на общината за това, че създават условия за развитието на туризма“, заявиха те.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/4/23 16:29

    Да бяха казали да не крадат толкова много!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/4/23 20:11

    А имаме на Горно прахово, или е на маса аперативка

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/4/23 21:30

    Браво на духовниците че са възхитени според Изет Шабан, защото той гледа с розови очила,мен специално ме е срам от некачествено изпълнени СМР по точно пропадналият асфалт след смяна на водопровода в с Брезент и положените асфалтови настилки в селата в този район посока с Русалско където на повечето места поникналата трева трябва да я косят с коса за да си замаскират резила.По интересното е къде спи областно пътно управление Кърджали.по интересното е къде спи полицията в Ардино за преминаващите 50т камиони през моста в с Боровица ка то има забрана за камиони над 10т Нека 24часа родопи да потърси отговори ти от посочените институции

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.