24rodopi.com/Общество

Искрено вярвам, че с хора, посветени на своите професии като вас и с усилията на всички институции, ние като общество и държава, можем и трябва да изградим една още по-добра система на българското здравеопазване - система на високо ниво, на високо качество на медицинските услуги, достъпна за всички български граждани. Това каза държавният глава Румен Радев на официална церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 , на която удостои с държавни отличия и почетния знак на президента изявени български лекари и специалисти.

С почетен знак на президента, Радев отличи проф. д-р Тодор Черкезов, директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали, за висок принос към здравеопазването, за утвърждаване на хуманитарните ценности и принципи в българското общество и практическата им реализация в подкрепа на уязвимите хора в страната.

Президентът отбеляза, че за него е изключителна чест в Световния ден на здравето да удостои с високи държавни отличия водещи български лекари и медицински специалисти, „извървели своя житейски и професионален път до успеха и посветили се на трудната, високоотговорна мисия да се грижат за живота и здравето на всички нас“.

Румен Радев изтъкна че, днешната церемония е израз на благодарност и признателност към техните успехи. Радев поздрави медиците за активната им работа с Министерството на здравеопазването, което, по думите му, полага огромни усилия в осъществяването на визията за по-добра българска система и модел на здравеопазване.

Снимка: БТА

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/4/23 20:09

    За какви заслуги бе господине това награждаване???.Че най корупираните лекари са в тази болница,че най големия хаос в ТЕЛК е също в тази болница.за кадърност на лекари и въпрос не може да става а бе жива трагедия.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/4/23 20:12

    Толкова качество има в медицинските услуги, че нямам думи.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/4/23 20:14

    Честито.
    Успех.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/4/23 20:46

    Ако не са връзките на професора болницата остава без акредитация ;)

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/4/23 21:06

    Народа отива в Пловдив защото там лекарите са по добри!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/4/23 22:48

    За това че телк е пенсионирал толкова граждани от Турция ли

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/4/23 23:01

    Големи заслуги,няма що?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/4/23 10:41

    хаос и рушвети в тази болница.пълна е с протежета близки роднини на работещите там,т.е. на държавна хранилка и почивка. оотделните лекари са като дерибеи в феодалните им звена.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/4/23 11:29

    Че то в тази болница няма нито един добър специалист

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен8/4/23 12:56

    Хайде да не се заблуждаваме взаимно.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.