24rodopi.com/Кърджали

Хиляди присъстваха на традиционната вечеря „ифтар“, която се дава за здраве и берекет по време на свещения месец Рамазан от побратимената на Кърджали община Одрин/Edirne. Това са дни на опрощение, покаяние и милосърдие, време на съпричастност към хората в нужда.

„За мен е голяма чест да присъствам на този ифтар в община Кърджали за пореден път. Ние ще продължим да работим заедно, като за изминалите години ние реализирахме много съвместни проекти“, каза преди ифтара кметът на Одрин Реджеп Гюркан.

Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис отбеляза, че идеята за единство в този месец на Рамазан Байрам, който съвпада с Великден, в Кърджали носи особено чувство: когато двата празника са близко един до друг темата за толерантността има друго значение: неслучайно Кърджали е известен като „столицата на толерантността“ не само в България, но и на Балканите.

„За мен е голяма чест да бъда тази вечер сред приятели, сред жителите на община Кърджали. Ние не сме само съседни държави, ние сме едно семейство. Споделяме една и съща култура тук, на Балканите. Не трябва да делим хората по техния произход или вяра, всички хора трябва да получават справедливост и равни права“, каза по време на ифтара Кемал Кълъчдароглу, кандидат за президент на Турция, който също като Хасан Азис честити и настъпващото Възкресение Христово на християните в Кърджали.

На ифтара присъстваха Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, членове на ръководството на ДПС, много народни представители в парламентите на България и на Турция, множество кметове на общини в Турция, кметове на населени места в Кърджали, районният мюфтия Басри Еминефенди, председатели на общински съвети и членове на местните структури на ДПС.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/4/23 03:23

    Майко да не чуе

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/4/23 04:08

    Какъв ифтар!Повечето нямат нищо общо с постенето,хора които ядат и пият цял ден вечерта на ифтар.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/4/23 11:26

    Господин Кълъчдаролу Мюсюлманите в България никога няма да бъдат семейство с хора ,които са с ПКК.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/4/23 22:51

      А с ХЮДАПАР,които не искат турското знаме, Републиката и искат автономия сте заедно нали? Защото се храните на софрата на изидника Реджеп Таийп. Не правете демагогия, днес всички имат достъп до информация знаят да четат и пишат.

      Изтриване
  4. Анонимен16/4/23 11:29

    Кълъчдароглу още не знае, че Конья е област и вика, че е държава тръгнал да стане президент хахаха

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/4/23 12:54

    To


    Този ще поднесе на тепсия Турция на САЩ и на кюрдите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/4/23 22:56

      Тя, Турция сега е поднесена на тепсия на Америка. Този, когото толкова величаете дойде на власт с богословията на САЩ. Незаконното му богатство е ахилесовата пета на Република Турция, която се използва много усърдно от враговете на Турция. РТЕ беше и си е само лакей на запада .

      Изтриване
  6. Анонимен16/4/23 13:41

    Нямаме нищо общо с вашата култура не ви щем ни меда ни жилото анадъму Калъчдароглу

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/4/23 21:31

      Този е кюрдоглу,ороспучоджуоглу и шерефсизоглу марш в Туршия кълъчдароглу не ви искаме в нашата Държава нямате право да се бъркате в Българската Политика

      Изтриване
    2. Анонимен16/4/23 21:31

      Този е кюрдоглу,ороспучоджуоглу и шерефсизоглу марш в Туршия кълъчдароглу не ви искаме в нашата Държава нямате право да се бъркате в Българската Политика

      Изтриване
  7. Анонимен16/4/23 23:31

    Tozi koyto darji rakata na PKK lie 13 Prezident na Turtsiya. Nikoga nyama da mojesh da stanesh Başkan na Türkiye. Koyto varvi redom sas teroristite na PKK idva i se pravi Che ni obicha.Nikoga nyama da mu prostim.Kemale ti si prost isi golyam lajets.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/4/23 08:55

    До вчера бяхте с Ердоган ага а днес сте обърнали фурнаджийската лопата отново.Помислихте ли какво ще правите утре ако спечели Ердоган изборите?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/4/23 08:55

    Този клоун за нищо не става

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/4/23 11:57

      Бойко си има Нинова А Ердо си има кълъч

      Изтриване
  10. Анонимен17/4/23 12:55

    Ердоган сега тиси на хот,бои по големите картуни на тва продажно Д.П.С.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/4/23 13:05

    Furnadzijki lopati.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/4/23 21:14

    ei, opikahte i oakahte gradinkata, mechkata i rusalkata, vijdaaaam!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.