24rodopi.com/Политика

Общопартийната контролна комисия (ОПКК) на БСП ще изслуша днес Петя Михалевска и още 16 знакови имена в социалистическата партия, които бяха изключени от редиците й.
Михалевска, която бе водач на кандидатската листа на БСП в Кърджали на изборите през април 2021 година, спечелила 5 754 гласа, вярва, че на днешното заседание на контролната комисия справедливостта ще бъде възстановена.
Обръщението на изключените:
Ние, социалистите, които бяхме противоуставно изключени от Българската социалистическа партия на последното заседание на 50-ия Конгрес на партията, по покана на Общопартийната контролна комисия на БСП, утре 8 април (събота) ще защитим нашата жалба, подадена още на 23 февруари т.г. пред Комисията.
В тази връзка потвърждаваме, че нашето изключване от БСП бе направено от Конгреса в остро противоречие с Устава на партията, в условията на документирана фалшификация при преброяването на гласовете, без да можем да се защитим.
На проведеното на 11 февруари заседание на Конгреса на БСП поискахме думата, за да представим своята загриженост за проблемите и бъдещето на БСП, която се различава от тази на ръководството. Това наше уставно и демократично желание не само бе подложено на цензура от председателстващия, но и бе представено като „опит за саботаж на Конгреса“, което не отговаря на истината.
Ние като социалисти по дух и убеждения сме защитавали и защитаваме свободното право на изразяване на мнение и ще продължим да го правим с грижа за БСП, за лявата идея, която днес е ключова за бъдещето на България, намираща се в тежка социално-икономическа криза, трайно превърнала се в най-бедната страна членка на Европейския съюз.
За съжаление нашите тревожни констатации за кризисните процеси в БСП се потвърдиха на изборите на 2 април т.г., довели до пореден електорален спад за партията, до загуба на парламентарни мандати и регионално представителство, до загуба на доверието сред ключови леви социални групи – трудовите хора, пенсионерите, младите хора, интелигенцията и др.
Вярваме, че справедливостта ще бъде възстановена, БСП ще се върне към традициите си на демократична партия с широк и честен идеен дебат, а ОПКК ще отмени противоуставното решение на Конгреса, касаещо нашето изключване.
Защото само чрез свобода на мнението и съвестта, с диалог и единство БСП ще заеме своето достойно място на партия, защитаваща хората на труда, социално слабите и предлагаща модерни социални политики.
СВЕТЛАНА ШАРЕНКОВА, АНА ПИРИНСКА, ПЕТЪР ВИТАНОВ, НИКОЛАЙ БЕРИЕВСКИ, ПЕТЯ МИХАЛЕВСКА, КОСТАДИН ДУРЧОВ, ЛЕНКО ПЕТКАНИН, АТАНАС АТАНАСОВ, ПЕТКО ДИМИТРОВ, ВАЛЕРИ ЖАБЛЯНОВ, РАЛИЦА АНДРЕЕВА, ВАНЯ ДОБРЕВА и МАРТИН ЖЛЯБИНКОВ.
07 април 2023 г.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/4/23 07:39

    Без смяна на ръководството на БСП,партията ще си пропадне!
    Лузъри под ръководството на Корнелия Нинова!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/4/23 08:24

    С огромно вълнение и трепет очаквам тази новина и веднага го местя в другия крачол!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен8/4/23 17:04

      Ще го преместиш,ако го намериш...

      Изтриване
  3. Анонимен8/4/23 10:16

    Кой каквото е надробил, да си го сърба

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/4/23 19:23

    В бутиковата партийка на "другарката" Нинова скоро ще останат само братовчеди, хрантутници и малоумници. Умните млади социалисти да търсят не реванш, а други прогресивни алтернативи.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/4/23 23:22

    Машала, машала. БСП вече е бита карта и тръгва ряско надолу, а момичето изглежда уникално елитно, красиво и ерудирано. Язък за мисията който са и възложили която е невъзможа.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.