24rodopi.com/Регион

Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Кърджали и Момчилград за управление на моторни превозни средства след употреба на наркотични вещества и алкохол, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Малко след 13 часа във вторник в Кърджали бил проверен 42-годишен водач на „Шевролет“. Направеният тест за наркотици отчел положителен резултат за амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване и са били взети проби за химически анализ. Водачът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Около 16 часа в Джебел полицейски служители спрели лек автомобил „Ауди“, управляван от 57-годишен. Тестът за алкохол с техническо средство показал 1,68 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Разследващи полицаи продължават работата по случаите.

И дама подкара кола без „Гражданска“

Нерегистрирано моторно превозно средство е било установено в Кърджали, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Полицейски служители извършили проверка на „Фолксваген“, управляван от 65-годишна. При направена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. По случая е започната проверка по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/4/23 11:21

    Много бързате да давате квалификации "надрусан водач"! Нали знаете, че 30% от тестовете за наркотици дават лъжливи положителни показания и след няколко месеца като излезе кръвната проба, се оказва, че водача не е употребил никакви наркотични вещества и пробата му негативна! Много осъдени полицаи има вече, точно поради отнемане на книжка, арест за 24 часа и озвършен обиск! Знаете, че всичко това след излизане на негативна кръвна проба, се води, клевета, оронване на престиж, наричане някого "наркоман" и после МВР плаща по няколко хиляди неимуществени вреди, както и всички разноски по загубените от тях дела! Ако се питате защо се получава така, истината е, че наркотестовете са свръхчувствителни. Така след употреба на успокоителни или болкоуспокояващи, дори и с минимално съдържание на "кодеин", накотеста реагира! А кръвната проба показва абсолютно никаква употреба на наркотични вещества! Малкото количество "кодеин" в успокояващите лекарства не води нито до опияняване, нито до неадекватност при водачите и затова в листовките на всички такива лекарства не пише да са забранени преди шофиране. Както и МВР не ги включва в забранен списък преди шофиране! Единствено наркотестовете ги засичат, а МВР знае за тяхната прекалена чувствителност и как засичат до 48 часа след употреба на такова успокоително с минимално количество кодеин. Въпреки това МВР продължава да разрешава на катаджиите да третират всеки засечен от тези тестове като "наркоман". А после реват като ги осъдят да плащат пари за причинените вреди! Защото скапаните им тестове следят само дали има наличие на вещество, а не какво количество е открито и колко е прага, под който то не влияе на шофирането, така както е при дрегерите, мерещи количество алкохол! СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ ПРЕДИ ДА ИЗКАРАТЕ НЯКОЙ "НАДРУСАН" СЕ ЗАМИСЛЕТЕ ДАЛИ СЛУЧАЙНО ПРОБАТА МУ ОТ КРЪВТА НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ НЕГАТИВНА! ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА, ТОЗИ ВОДАЧ ЩЕ ИМА ПЪЛНО ПРАВО ЗА ПУБЛИЧНА КЛЕВЕТА ДА СЪДИ НАРЕД, ДОРИ И ДЪРЖАВАТА, ПОСРЕДСТВОМ МВР И КАТАДЖИИТЕ АРЕСТУВАЛИ ГО ДИРЕКТНО В СТРАСБУРГ! Там мърдане няма, съда в Страсбург не си поплюва като в България и много хора, бързащи със заключенията "наркоман" ще броят много пари!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/4/23 16:39

      Много си зле, човек. Страсбург не се занимават с такива прошляци. Не са ти нарушени правата, имаш положителна проба. Доказано си бил надрусан. Никой не те е квалифицирал като наркоман, стига си се вкарвал във филми. Ходи се оплаквай на арменския поп.

      Изтриване
  2. Анонимен26/4/23 12:52

    Употребата на наркотици в България е престъпление. Шофирането след употребата им също е престъпление! Всяко едно от тези неща може да доведе до влизане в затвора! Затова да се нарече дадено лице "надрусан" си е много сериозно обвинение, което може да бъде много бързо опровергано с отрицателна кръвна проба! Едно е да се нарече човек "глупак", "простак", "идиот" и с всякакви подобни думи, за които няма наказателна отговорност, каквато при наркотиците. Интересно ми е, ако излезе отрицателна кръвната проба на въпросния "надрусан" водач, дали псоле ще последва най-малкото опровержение в медията? А в опровержението трябва точно да бъде написано датата на статията и на коя дата е бил засечен с тест оневинения водач в последствие, както и неговите инициали! Силно се съмнявам това да стане! Затова ако видимо водача не е неадекватен, нека не се дават бързи квалификации до излизане на пробата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/4/23 14:09

      А бе, отворко, стига писа фермани, преди да си прочел какво пише в статията. Пише ли, че е от МВР? Пише ли, че е бил след употреба на наркотични вещества? Пише ли, че е направен тест? Задържан ли е заради положителния тест? Пише!!! Демек, ако се докаже противното, отивай да се оплакваш в МВР, да не мислиш, че медите ще се занимават с опровержения, при положение, че те пишат това, което им дава полицията?

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.