24rodopi.com/Общество

Кърджали ще се побратими с македонския град Струмица. Предстои предложението да бъде гласувано на предстоящата сесия на Общинския съвет.

Идеята за побратимяване между двете общини се роди на двустранна среща през декември м.г. в Струмица, между кмета д-р инж. Хасан Азис и неговия колега Костадин Костадинов.

Община Струмица обхваща селищата в Струмишкото поле по средното течение на едноименната река и има площ от 485 кв.км. В общината освен град Струмица влизат още 24 села с общо 54 676 жители.

Регионът е един от най-големите производители на ранни и промишлени зеленчуци в Северна Македония. Там се отглеждат още мак, памук, тютюн, сусам, фъстъци и анасон.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Общински чиновници19/4/23 16:48

    Супер ще ходим на обмяна на опит ще ходим да берем тютюн и краставици.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/4/23 18:41

    Много братя станаха вече и какво никаква файда от всичките тия файдата е само когато има избори правилно ли е голямо да

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/4/23 19:09

    Ще пътуваме със самолета от гр.София до гр.Скопие. Ще има голяма романтика. В гр.Кърджали преди години се произвеждаха пресни зеленчуци в оранжериите в гр.Кърджали до района на пасарелката и в района на с.Глухар. Сега сме в ЕС но вече ги няма оранжериите .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/4/23 19:35

      Но пък на тяхно място блокове да искаш нов квартал даже

      Изтриване
  4. Анонимен19/4/23 19:23

    Колко много братя имате вече,станахте по бетер от кюрдите...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/4/23 20:32

    Инвестиции много, а народа беден.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.