24rodopi.com/Регион

Празничен концерт в навечерието на светлия мюсюлмански празник Рамазан Байрам се проведе в салона на читалище „Родопска искра“ в Ардино. Културното събитие събра в салона на духовното средище стотици жители и гости на общинския град. Сред присъстващите бяха кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.кметът Неджми Мюмюнходжов, председателят на Общинския съвет на ДПС-Ардино Шахин Байрамов.

Едночасовият концерт зареди всички с празнично настроение и положителни емоции. Той бе открит с изпълненията на дамския ансамбъл за турски фолклор с ръководител Пенка Нешева. В програмата се включиха и децата от кръжока по турски език с ръководител Дамла Йорданова. Ирем Исмаил рецитира стихотворението „Benim kedim”, а Дуру Билезерова изпълни песента „Еllerim tombik”. Детската вокална група „Славейче“ с ръководител Дамла Йорданова поздрави присъстващите с празнична песен. Зрителите се насладиха и на великолепните танци на танцова група „Искрица“  с ръководител Светлана Карамфилова и танцова формация Фолк ритъм „Балканика” с хореограф Мирослав Кайджиев.

На сцената излязоха и талантливите сестри Букет и Бурчин Касаб с ръководител Дамла Йорданова. Те изпълниха песните „Leylim ley“ и „Ayletme beni“ и обраха бурните аплодисменти на зрителите.

Аплодисменти предизвика и изпълнението на българската народна песен „Росни ми, росни, …“ от талантливата Виктория Карамфилова с ръководител Ергюн Мюмюнов.  Празничният концерт завърши с изпълненията на музикална формация „Трио плюс“ със солисти Юксел Исмаил и Ергюн Мюмюнов.

От свои име и от името на Общинското ръководство кметът инж. Изет Шабан поздрави присъстващите с настъпващия Рамазан Байрам. „Нека има здраве, щастие, мир, вяра и благоденствие, топлина и уют за всички Вас! Бъдете щедри, уважавайте се! Весели празници и споделени положителни емоции!“, заяви Изет Шабан.

Празничният концерт бе организиран съвместно от НЧ „Родопска искра“ и ЦПЛР - ОДК.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.