24rodopi.com/Коментари

Какво ни донесе последната седмица?
Разбира се, резултатите от поредните парламентарни избори, проведени в неделя – 2 април.
Още в понеделник 24rodopi.com прогнозира, че фаворит за 5-ия мандат е Цветан Предов от „Има такъв народ“. Видинчанинът, който живее в София, стигна до заплата в 49-ото Народно събрание през 644 гласа в 9-ти Кърджалийски многомандатен избирателен район, без да е провеждал срещи с избиратели в града край Арда. Появи се в събота и се разкри като слаб познавач на регионалните теми, но пък е много добър по социалните. Попадение на ИТН.
Честит мандат! Дали ще е само 2-3 месеца или 2-3 години, не е ясно, но заплатата започва от 6 бона нагоре.
Политиката, депутатите – много шум за нищо. Почти за нищо.
И с парламент, и без парламент, усещането е, че животът в България си върви на автопилот.
*
Футболен клуб „Арда“ също стана новина. „Сините от Кърджали“ заплашиха с напускане на Елита! В писмо до БФС от „Арда“ посочиха огромния проблем на най-слабото първенство в Европа: Нещата са извън контрол, съдиите решават мачовете!
Гневът на „Господарите на Родопите“ е породен от… „ЦСКА 1948 стана последния полуфиналист за Купата на България, след като победи Арда с 1:0 след продължения като гост. В Кърджали двата тима направиха равностоен двубой, който бе решен от гол от дузпа в 117-та минута. Яко рамо на гостите удари реферът Валентин Железов. Най-интересният момент в редовното време бе в 53-та минута, когато тъмничарят от Айтос отсъди дузпа в полза на домакините след игра с ръка на Сидклей в наказателното поле. След консултация с екрана край тъчлинията Железов промени своето решение и отмени дузпа. След нулево равенство в редовното време се стигна до продължения, а в 117-та минута Милен Желев от Арда игра с ръка в собственото наказателно поле и макар че Железов първоначално не реагира, след като прегледа повторенията, той отсъди дузпа“, описват случилото се на „Арена Арда“ колегите от „Марица“.
Сега може да последва наказателна акция срещу бунтарите от Родопите. Типично по нашенски - да се санкционират тези, които казват истините, от които боли.
Хубавото е, че „Сините от Кърджали“ натрупаха солиден токов актив и практически трудно биха ги пратили в зоната на изпадащите.
А футболът в нормални условия, в подредена държава, е голяма работа. Най-добрата реклама за Кърджали.
*
Най-коментирана от читателите на 24rodopi.com бе дописката за случващото се в териториалната Трудово-експертна лекарска комисия. „Тревожен сигнал: Пред ТЕЛК всеки трети е от Турция, проценти се вдигат с рушвет!“ е леко открехване на завесата за чудовищната порочност при издаването на ТЕЛК-ови решения.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/4/23 13:27

    За ТЕЛК!
    Тук най вече се дърпат ушите и се прави предупреждение към ИЗСЕЛНИЦИТЕ. Гласовете от Турция са много малко. Изселниците не гласуват. И ДПС Генералите си показват зъбите на изселниците. Господа от ДПС не работите,не правите нищо за региона и селата. Няма здравеопазване за няма инвестиции. Младите бягат невъзвратимо в чужбина. Защо да гласуват за вас? Кажете поне една причина. Това са мафиотски рекетьорски прийоми. На грешен път сте ДПС.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/4/23 08:38

    След като се знае какво става в ТЕЛК защо никой нищо не прави.Раздават се народни пари безконтролно,лекарите си пълнят джобовете за сметка на бедните български данъкоплатци.Няма такава държава подабна на България.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.