24rodopi.com/Коментари/Политика

Днес се срещат задържаният за една нощ бивш премиер Бойко Борисов и бившият министър-председател Кирил Петков, който ще се запомни с… „Аз арестувах Бойко Борисов“.
Целта е да си стиснат ръцете за общ кабинет.
Аха се е случило и са заплюли в лицата 669 924 избиратели на ГЕРБ-СДС и 621 069 души на „Продължаваме промяната – Демократична България“. Това ще бъде резултатът от предизборните заявки и неизпълнените обещания.

Борисов има проста сметка: 69 „мои“ депутати и още 64 от „Промяната“ правят 133 – достатъчна бройка за съставяне на правителство.
Реално към тази сутрин ГЕРБ има по-висок и по-сигурен резултат – 111 народни представители. Това са 69-мата от ГЕРБ-СДС, 36 от ДПС и 11 от ИТН. Остава само Борисов да убеди Корнелия Нинова (разговор по мъжки) за добавка от 23 към уравнението "Кабинет за спасяването на България".
Но политикът от Банкя, който в предизборния период имаше чести срещи с дипломати, предпочита да се пазари с Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов, защото е убеден, че и той, и те си имат общ началник. И, че този външен фактор няма да позволи унижението за Борисов – да изкомандва своите да подкрепят втория мандат на „Промяната“, но без свои министри.

Наглед обаче вариантът с втория мандат също върши работа на Борисов, ако може да си позволи да прилага типични прийони за родната политика.
Кабинет на ПП-ДБ ще мине с гласовете на ГЕРб без проблеми. Топката остава в полето на коалицията на четиримата. От тук насетне Борисов може да вади пуканките. Изпълнил е задачата за „евроатлантическата спойка“, а всеки негатив ще се пише на чужд гръб.
„Трябваше да спасяваме страната“, може да мине пред партийното ядро и пораженията няма да са толкова големи на следващия вот.
В същото време обаче ПП-ДБ ще трябва да вадят кестените от огъня. Темата Украйна, оръжия, Истанбулска конвенция, маскирана като „домашно насилие“, ще се залепят като още излишна мазнина на безформено туловище.
С този ход Борисов може да стопи най-сериозния си противник към момента и да гледа смело към бъдещи избори…

Сметките на Борисов са едно, готовото уравнение на ГЕРБ – друго, а съвсем различна е аритметиката на България.
За нейното решение трябва да се направи нещо много просто – без популизъм и предизборни речи депутатите да постигнат съгласие в името на България и в пленарна зала да гласуват бюджета и приоритетните закони за паричния поток от Брюксел.
Всички останало е неизпълнение на предизборните обещания и действия на национално безотговорни народни представители, които ще получават между 6 400 лева и 9 900 лева на месец.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/4/23 10:02

    Без БСП, без Корнелия Нинова нищо добро не може да се случи в Татковина България!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/4/23 10:40

    Няма да стане без да кацнат на рязания !!! Иначи пак ИЗБОРИ ! Безкрай !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/4/23 12:51

    Бат ви Бойко е в момента е в най-добрата позиция .Карадайъ да му мисли с изборите в Туркийето

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/4/23 13:08

    Градивната, патриотичната и с подготвен кадрови ресурс БСП трябва да участва в управлението на държавата. Най национално отговорна партия през целия преход и днес.Макар със скромно представителство в парламента, заслужава да бъде във властта!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/4/23 15:30

    Някои хора не се ли чукат малко в главата, че заради далавери се превърнаха в мразени от всички аутсайдери?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/4/23 16:08

    Без комунистите социалисти БСП и новите комуняги турците ДПС,България НЕ МОЖЕ!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/4/23 17:55

    Бсп- дпс най голямата корупция. Съсипаха държавата

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/4/23 19:50

    Не бъркай БСП! Отрочетата ДПС майстори! А Вие???? баш майстори!!! 17.55 аnladinmi?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.