24rodopi.com/Коментари/Политика

 Президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното 49-о Народно събрание на 12 април 2023 г. от 10.00 часа. 

Държавният глава подписа днес указа на основание чл. 75 от Конституцията.

*

Ако са коректни към електоратите си (35 на сто от общия брой на правоимащите), 6-те парламентарни сили няма да се пробват за магьосници, за да сътворят правителство на сметките, задкулисието, зависимостите, уйдурмите.

Ако са национални отговорни, депутатите от 6-те партии и коалиции ще коригират бюджета за 2023-та, така както го предлага служебното правителство. Без да им лъсват „задниците на популисти“, и без да налагат невъзможни за изпълнения предложение.

Ако 240-те разбират какво е да се смесят парламентарни и местни избори в едно, един избирател да гласува за селски кмет, общински кмет, общински съветници, че и за народни представители, да направят необходимото следващите парламентарни избори да са в края на лятото.

Ако началниците на тези 240 могат да четат посланията на вота от 2 април, следва да „пипнат“ кандидатските листи, да научат послушниците си на читав диалог с избирателя, а не да ги шишкат да лъжат, че народът се уморил да гласува.

60 на сто от избирателите вече не помнят кога за последно са гласували, но в последните 2 години от 5 възможни са заложили на 0 гласувания за дефектните листи.

*

Ако хората от списъците на 6-те политически сили не възпиемат първия парламентарен звън за начало на игрите "Магарии`2023", то най-късно в началото на май България ще има бюджет на стабилност по време на кризи, а до средата на юни пък ще бъдат приети най-належащите закони, които ще дадат зелена светлина за средствата от Брюксел.

*

Не сме големи оптимисти.

В неделя, когато Бойко Борисов научил, че президентът Румен Радев свиква новия парламент в сряда – 12 април, реагирал така, сякаш била прекъсната егоистичната наслада на лидера на ГЕРБ от първото място на изборите, което дори с намесата на американското посолство не му гарантира сбъдване на мечта 2023-та.

Борисов пребледнял, ядосал се и казал на човек от обслужването да прати хабер на ведомствена медия. Пусната била дописка, а после тръгнали и опорките „Как така парламентът ще заработи в Страстната седмица!?“.

Ей така, както цял народ работи и в Страстната седмица.

А и нали цял месец политиците в хор тръбяха колко е зле положението и как час по-скоро трябва да заработи новият парламент и как на всяка цена трябва да се състави правителство.

За цял народ – сряда, само за политиците – Велика сряда!


Снимка: pixabay.com


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/4/23 20:20

    ЩЕ ИМА ЛИ КАБИНЕТ ?
    ЩЕ ИМА ЛИ КАБИНЕТ ?
    ЩЕ ИМА ЛИ КАБИНЕТ ?
    ЩЕ ИМА ЛИ КАБИНЕТ ?
    ЩЕ ИМА ЛИ КАБИНЕТ ?
    ЩЕ ИМА ЛИ КАБИНЕТ ?
    ЩЕ ИМА ЛИ КАБИНЕТ ?

    ОтговорИзтриване
  2. Не народ а стадо овце или стадо макаци е по правилно

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/4/23 21:33

      Всички сме създадени от кал.
      Всеки, който е човек, е кален.
      По еднакъв начин сме създадени
      всички. Ала въпреки това,
      всеки е с по нещо уникален.

      Изтриване
    2. Анонимен10/4/23 22:08

      Не говори за себе си...

      Изтриване
  3. Анонимен10/4/23 21:33

    Всички сме създадени от кал.
    Всеки, който е човек, е кален.
    По еднакъв начин сме създадени
    всички. Ала въпреки това,
    всеки е с по нещо уникален.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/4/23 08:25

    Серсеми още не са положили клетва и започнали работа говорят за почивка.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/4/23 15:23

    Първа точка от дневния ред: С колко процента да се увеличи депутатската заплата, колко хубаво звучи само...Кърлежи...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.