24rodopi.com/Регион

Нараства търсенето на ваканционни имоти до границата с Гърция, на юг от Кърджали купуват предимно хора, които изкарват пари с работа в чужбина.

Това пише национален всекидневник сравнявайки данните за първото тримесечие спрямо същия период на миналата година.

Най-голям ръст на сделките има в службата по вписванията в Ивайловград. От януари до март 2023 г. там са регистрирани 34 покупки на имоти, което е увеличение със 143% спрямо същия период на миналата година, показват данни на Агенцията по вписванията.

Жилища на юг от Кърджали купуват предимно хора, които изкарват пари с работа в чужбина. След няколко години работа зад граница хората от региона могат да купят къща за близките си, които живеят в България. Някои пък купуват къщи с идеята, че след години ще се върнат в родината.

В службата по вписвания в Ардино за три месеца са регистрирани 29 сделки с имоти, което е увеличение със 107% на годишна база. Ардино е на второ място по ръст на покупките на имоти след Ивайловград.

В службата по вписванията в Златоград само за три месеца са регистрирани 31 сделки, което е ръст с 24% спрямо същия период на миналата година.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/5/23 18:51

    И какъв е извода: Упоменатите служби нямат никаква работа и трябва да бъдат закрити! Три месеца и само 29 сделки!!! В Момчилград това са сделки за един ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/5/23 21:28

    Че кой купува в Ардинско,ха ха хората бягат от Кърджали стастмистика. След 4 години ще има бум на продажби в Кърджали.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/5/23 07:47

      Не е само в Кърджали в цялата страна имотния БАЛОН ЩЕ СЕ СПУКА

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.