24rodopi.com/Общество

И тази година дружествата на „Дънди Прешъс Металс“ в България взеха участие в една от най-значимите и мащабни образователни програми за младежи, навършили 16 години – „Мениджър за един ден“, организирана от фондация „Джуниър Ачийвмънт България“.

23-ма ученици от СУ „Васил Левски“, ПГТ „Христо Смирненски“, ЧПГЧО „Челопеч“, СУ „Паисий Хилендарски“ и СУ „Саво Савов“ се присъединиха към мениджърския екип на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ и „Дънди Прешъс Металс Крумовград“.

В началото на техния работен ден като ръководители учениците бяха посрещани от екипите на отдел „Човешки ресурси и Администрация“ и отдел „Връзки с обществеността“, за да се запознаят с основните дейности на дружествата. Преди да бъдат разпределени към работните си места, където да се потопят в реалната работна среда, всички преминаха начален инструктаж по безопасност.


„Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД се сдоби с 10 нови ръководители в рамките на деня, които заеха позициите на старши началник „Производство“, старши инженер „Технически служби“, началник „Механо поддръжка“, началник „Интегрирано съоръжение за съхранение на минни отпадъци“ (ИССМО), началник „Производство“ Обогатителна фабрика, мениджър „Проучвателни дейности“, технолог „Отдел технологичен контрол“, ръководител „Планиране и поддръжка“, старши специалист „Опазване на околната среда“ и началник „Електро и КИП и А“ поддръжка“. За младите мениджъри бе организирана обиколка на рудник „Ада тепе“. Веселин Желев, старши началник „Производство“ и Калоян Славянов, началник „ИССМО“ споделиха пред тях основните дейности и задължения, които изпълняват, разказаха за работата в рудника, добива и преработката на руда, както и какво представлява интегрираното съоръжение за съхранение на минни отпадъци и какви са неговите функции. Полезни за всички бяха разказите на Веселин и Калоян за това как са решили да се развиват именно в тази сфера, какво са учили в университета и какво продължават да учат, за да се усъвършенстват в професията си. След обиколката участниците в програмата заеха своите позиции на мениджъри. В края на работния ден Исмаил Салиф, главен инженер „Производство“, поздрави достойните заместници на ръководителите, като ги покани да се включат и в лятната стажантска програма, която компанията предлага. Той връчи сертификатите и подготвените подаръци на учениците и изслуша обратната връзка на всеки един от тях. Младежите си тръгнаха положително заредени, с много емоции и спомени, с огромно желание отново да се включат в подобна инициатива.

„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД прие 13 нови мениджъра на позициите генерален мениджър, директор „Споделени ИТ услуги“, мениджър „Проучвателни дейности Челопеч“, главен инженер „Технически служби“, директор „Оперативен дизайн“, главен инженер „Производство – Преработка на руда“, директор „Производство“, главен инженер „Рудник“, мениджър „Опазване на околната среда“, мениджър „Човешки ресурси“, мениджър „Връзки с обществеността“, началник „Сигурност и охрана“ и мениджър „Безопасност и здраве при работа“. Преди да съпреживеят един реален работен ден в компанията, учениците посетиха виртуално рудник „Челопеч“ с VR очилата и успяха да се докоснат до работата в мината, до атмосферата на 600 метра под земята и до вълнуващите дейностите, които се извършват под повърхността. В края на деня младежите се срещнаха с инж. Цветомир Велков, генерален мениджър, като споделиха пред него техните впечатления. Те бяха силно развълнувани и приятно изненадани от средата, в която се намираха. Разказаха за екипите, с които са работили, за отличната комуникация и разбирателство между колегите. Младите мениджъри разбраха колко е важна работата в екип, сплотеността и приятелското отношение между хората. Цветомир Велков ги поздрави и им пожела да продължават да се развиват, да имат все така силно желание за нови знания и придобиване на полезен опит. Преди да приключи техния първи работен ден посетиха СМАРТ центъра, където успяха да видят и дистанционното управление на част от минните машини, както и мониторинга на процесите в рудника и обогатителната фабрика. Запознаха се и с процесите в СМАРТ центъра за творчество и резултати, представени от новия мениджър за един ден. След обиколката учениците получиха своите сертификати и подаръци, като си тръгнаха щастливи след вълнуващия ден в компанията.

Дружествата на „Дънди Прешъс Металс“ в Челопеч и Крумовград ценят високо младите хора, тяхното развитие и усъвършенстване. Компанията се стреми да ги подкрепя винаги и да им помага, развивайки техния потенциал, знания и опит. Програмата „Мениджър за един ден“ дава възможност на любознателни и амбициозни ученици да положат основите на тяхната професионална реализация, да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията и безценен опит.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.