24rodopi.com/Криминале

„Не познавам отровените хора. Алкохолът, който произвеждах у дома беше за мен и близките ми, ние сме голяма фамилия. Често пътувах и внасях от България алкохол в еднолитрови и петлитрови бутилки. Там е евтино. Пак ще кажа – не продавах в Турция, беше само за нуждите на моята фамилия“, заяви пред съда в Чорлу Метин Добруджалъ, един от обвиняемите за смъртта на 12 души, причинена от фалшив алкохол.

Общо 32-ма били натровени от алкохола-менте през юни 2021 година. Сред жертвите има и изселници.

Друг от обвиняемите – Дженгиз Гиргин, който имал магазин за продажба на цигари и спиртни напитки, разкрива, че купувал от Добруджалъ фалшивия алкохол в малки пластмасови бутилки при цена от 30-35 лири (за около 3 лева) за литър.

„Дженгиз ме попита „Свърши ли ракията на баща ти? Мога да ти дам“. Броих му 500 лири за стоката. Обясни ми, че става дума за легален алкохол, произведен в България, с бандероли. Пресипал ги в пластмасови бутилки, за да бъдат прекарани през границата“, обяснява друг от обвиняемите – Кудрет Уйгур, който съхранявал бутиките в търговски обект, негова собственост.

Дженгиз Гиргин вече е осъден на 50 години затвор.

За 8 от смъртните случаи разследването продължава.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.