24rodopi.com/Регион

Истински букет от изпълнители ще се качи за първи път на сцената на новоизградения амфитеатър в Джебел. Той ще бъде открит официално на 19 май за празника на града.

Двудневните тържества отново ще са повод за хиляди усмивки по лицата на жителите на общината и нейните гости.

Денят и площадът ,,19-ти май“ са датата и мястото – символи на човешката воля за свобода. Защото Джебел празнува началото на демокрацията в страната…

След мевлид в централната градска джамия ще започне официалната част , която ще предшества богатата музикална програма. През целия ден на сцената ще се изявяват танцови фолклорни групи от читалища в региона и град Бурса. Джебел ще се разлюлее вечерта и с концертите на Неджи Закиров, Ведат Билир и Есил Дюран. След лазерното шоу пък купонът продължава с участието на DJ Maestro.

Програмата продължава и на следващия ден. Състезание по майсторско управление на велосипед ще бъде последвано от представление на талантите от Общинските детски комплекси в областта на площад „19 май“.

Изложба на картини от местни художници, куклено шоу за децата, джелибол игри за малки и големи на стадиона, шах турнир, футболна среща на ветерани са включени и в празничния 20 май.

Вечерта музикалната програма продължава с изпълненията на фолклорна група “Sevgi Korosu” от Бурса, а кулминацията ще бъде концерт на Анелия.

„19-ти май се превърна в една значима дата от близката история на Джебел. Стремежът на джебелчани за свобода постави началото на демократичните промени в България. Те показаха, че човешкото достойнство и чест са над всичко и няма да приемат унижението!

Нека и тази година, този ден да бъде повод за много усмивки, защото заедно променяме Джебел, а вече и надграждаме! Превръщаме родното си място в такова, каквото всички искаме да бъде – чиста, красива, развита и модерна европейска община! Заповядайте на площад „19-ти май“ в Джебел в ,,Деня на демокрацията“!“, призовава кметът Неджми Али.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/5/23 19:43

    Ааааа, всички оправени пътища водят към Джебел зная. Харесвам Анелия.Там съм.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/5/23 09:19

    Джебел имат истински Европейски кмет.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/5/23 16:53

    Какъв ден на демокрацията ,като всички прояви са свързани с изселниците и мюсюлманите,все едно на другите не им е била необходима свобода.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.