24rodopi.com/Регион
Служители на следствения арест в област Кърджали също излязоха на протест срещу извършените реформи в Министерството на правосъдието, пред сградата на Областната дирекция на МВР, като сред основните им искания бе връщането на 24-часовият режим на работа, както и по-високи доходи с 20 процента и по-добри условия на труд.
Според служителите въведеният 12 часов режим ги натоварва и ги кара да се чувстват така, сякаш все едно не работят, а живеят в ареста. Отделно по-честите смени удвояват транспортните разходи на пътуващите, докато с предходния 24-часов режим, след дежурство се е почивало три дни, а разходите за транспорт са били двойно по-малки.
Протестиращите се оплакаха и от лошите условия на труд, съобщава БТА. Преди дни те дори са събрали пари и с лични средства са ремонтирали и освежили работните си помещения. Служителите споделиха, че основната заплата в тяхното ведомство бруто е между 1200-1300 лв. Те обясниха, че са излязли на протест, след като вчера не е постигнато споразумение с министъра на правосъдието, който по думите им е мотивирал въведените от октомври 2022г. 12-часови смени на работа с по-добра рентабилност за работа в сектора.
"Вчера имаше среща между министъра на правосъдието и председателя на Националния съвет на синдиката, но нашите искания не бяха постигнати“, каза Наско Атанасов – председател на синдикално дружество „Арес Кърджали“ при Синдиката на служителите на затворите в България. Министърът е посочил, че 12-часовите смени са по-рентабилни за работа в сектора. Дадоха пример с Дания, където надзирателите също работят на 24-часови дежурства. Коментираха също, че в другите министерства в сектор „Сигурност“ - Министерството на отбраната и МВР дежурствата също са на 24 часа. С новата схема се налагало кърджалийски надзиратели да помагат на колегите си в Пловдив, за да могат да се ползват отпуски.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/5/23 21:45

    Успех, колеги. Другата седмица сме в София.

    ОтговорИзтриване
  2. Цял живот живуркат на гърба на бедния народ и пак се оплакват...като местен доволни подавате оставките си и посока полето да копаете....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/5/23 22:25

    На които не му харесва да напуска

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/5/23 22:26

    Те искат да спът 24 часа и три дни да си работят на частно

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/5/23 22:27

    Всеки от тях е дал рушвети за да започнат работа там.
    Мвого добре са знаели условията

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/5/23 14:25

    🦽🦽🦽🦽🦽🦽🦽🦽🦽🦽

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/5/23 16:42

    В теклас търсят хора, добро заплащане и транспорт има даже.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/5/23 23:06

    haaaah, te mnogo si aresvat i lubiat aresta, rabotata vatre v aresta non stop 24 chasa...mashallah direktorlar! stom iskat 24 chasa, mogat i 365 po 24 chasa v aresta moje bi? 🐅

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.