24rodopi.com/Коментари/Спорт

Когато започнат плейофите, всяка футболна минута е важна. 19 май – петък, обаче, е ден от изключителна важност за кърджалийския футбол. „Сините от Кърджали“ гостуват на „Славия“ в столичния квартал „Овча купел“ и от изхода на това дерби в плейофната фаза във втора група на елитната ни лига зависи дали „Арда“ има шансове за 7-мата позиция, която дава право на бараж за участие в евротурнирите, или ще се задоволи с 8-мото място в сезон 2022/2023.

Този отбор заслужава да пробва късмета си в Лига на конференциите, но независимо какво ще се случи, ръководството трябва най-сетне да се погрижи в кърджалийския футбол да присъстват и… кърджалийци. Което ще рече, че са проспани вече няколко години за детско-юношеска школа на „Арда“. Ако тя беше заработила преди петилетка, вече щяхме да се радваме на първите плодове, а и повече хора щяха да ходят на стадиона и да подкрепят любимците си.

Началото на всеки талант е улицата, после школите. Едни клуб поне трябва да зададе вярната посока. Защото резултатите ще накарат и другите да го последват. Силна школа, на професионално ниво. Това е пътят към успеха на всеки един гранд. Не мениджъри и играчи от всички краища на света. Защото тази инвестиция е много по-правилна отколкото „ритачи на килограм“ с големи заплати, мениджърски интереси и произхождащите от това калкулации. Защото дори при трудни времена, клубът може да извади един достоен отбор от добре работещата си школа, с който да пребори недоимъка. Хем евтино, хем ще изгради свои бойци. Които един ден ще струват скъпо. Като говорим за печалба-ето и нея.

Всеки клуб проспива годините в името на играчи, на които едва коментаторите успяват да им произнесат имената…

Детският футбол в Кърджали е далавера. Най-точната дума. Не се откриват таланти, не се прави необходимото те да се развият, а от желанието на децата и парите на родителите и на общината се прави 1 към 1 далавера.

Новите шефовете на „Арда“ не само, че не позволиха отборът да се разпадне, както пророкуваха след оттеглянето на Румен Гайтански – Вълка, но и го развиха до тим с високи цели. Все по-често се чува, че „Арда“ е най-добре играещият отбор с млади и български таланти.

Време е за истинска кърджалийска футболна школа. А тя започва от детско-юношеските отбори.

Във видеото: Страхотна атмосфера на "Арена Арда" при гостуването на "Левски". А може винаги да е така. А-то е направено с добрия отбор в елита. Б-то задължително трябва да е детско-юношеска школа.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/5/23 22:18

    Споко и този ден ще дойде..
    Имаше един от Мград надежда,но каза ,че иска рибар да става..кой е виновен Арда ли?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/5/23 22:32

    ФК” КЪРДЖАЛИ” Набор 2010 имат
    страхотен отбор. Нека от Арда да се позаинтересуват!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/5/23 07:46

    Всички детски клубове в града са направени с комерсиална цел.Важно е да се изкарат повече парички,а развитието на децата и спорта остават на заден план,за съжаление......

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/5/23 08:21

    Альоша Синабов отдавна го е разбрал. Затова направи футболна академия на стадион Горубсо.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/5/23 09:27

    Лошото е,че след това никой не остава! Всеки що годе изявил се,поема към София,Пловдив и дори чужбина! Това е съдбата на дълбоката провинция!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/5/23 14:07

    Родителите плащат, мислят че децата имат бъдеще. Покажете ми един качествен треньор в детските отбори. Абсолютни аматьори. Желанието на децата само остава.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/5/23 07:21

      Интересувай се преди да пишеш Уважаеми! Школите са три! Виж бекграунда на всеки треньор и ще прецениш кой колко е треньор, аматьор и т.н.

      Изтриване
  7. Анонимен20/5/23 00:31

    Проблема е с връзкарите от общината, всеки втори син на общинар
    Не знам защо истинските таланти не могат да се изявят (сигурно не тренират достатъчно, както се казва)
    А за нашия край, много известни футболисти в А група са от Кърджалийския край

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/5/23 06:12

    Взаимно си крадат децата кърджалийските отбори и резултата е НУЛА

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.