24rodopi.com/Регион
Работещите в сферата на образованието в община Ардино, след няколко годишно прекъсване заради пандемичните ограничения, под ръководството на Синдиката на българските учители (СБУ) и под егидата на кмета на общината инж. Изет Шабан, проведоха 5-ата Учителска спартакиада в местността „Трите чучура” край града.
Програмата на спартакиадата предвиждаше за педагозите участие в разнородни спортни дейности, като волейбол, бадминтон, дартс, шахмат и теглене на въже.
Спортното мероприятие бе уважено от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Специални гости бяха м.с. по борба Рамадан Шен (Емурла) и дългогодишният специалист по борба и тенис на маса Айнур Юмер, и двамата от Горно Прахово.
Спартакиадата бе открита от председателя на общинската организация на СБУ в Ардино Азис Мурад. Той изрази задоволството си от масовото включване и участие на просветните дейци, което доказва още веднъж активната им гражданска позиция и е ярък личен пример пред учениците за здравословен начин на живот.
Приветствие пред всички участници и гости произнесе кметът инж.Изет Шабан, който спомена за добрите взаимоотношения на местната власт и СБУ, изрази готовност след евентуалното приемане на държавния бюджет и договореност за индексиране на заплатите на национално ниво, да се осъществи съответната компенсация на инфлационните процеси в обществения живот. Призова участниците да продължават с физическата активност и упражненията със спорт, за да избегнат допълнителното психическо напрежение в професионалния и обществен живот.
За най-активните, организаторите бяха предвидили купи, които заслужиха сплотените колективи на детските градини “Слънце” с директор Димитрина Александрова и този на СУ „В. Левски” с председател на синдикалната организация Велизара Добрева, съответно най-добре представили се в комплексната надпревара в различните спортни дисциплини.
Гюнер Шюкри, Ардино
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.