24rodopi.com/Общество
Хората от България в края на седмицата пътуват до Одрин, за да пазаруват, защото тази стока я няма в България!
Обяснението, което ще ви ококори е на кандидатката за депутат в Меджлиса от Партията на справедливостта и развитието Емине Тимучин.
В интервю пред местния телевизионен канал TV1 в Кайсери тя коментираше икономическата ситуация в Турция, когато даде пример с България.
„На терен хората много коментират икономиката. Ние полагаме огромни усилия за подобрения в минималното заплащане. Всъщност, криза няма“, категорична е Ердогановата кандидат-депутатка.
Емине Тимучин, обяснявайки, че има много приятели в чужбина, подчертава, че много стоки не могат да бъдат намерени в България и затова хората през уикенда пътували до Одрин да пазаруват. Припомняме, че в последните 2-3 години милиони българи са били на пазар в Одрин/Edirne, като 95 на сто от алъш-вериша от другата страната на границата е заради обезценената турска лира и евтините стоки.
Кандидат-депутатката казва още: „Всъщност, кризата ние сами си я създаваме. Вземете съотношенията в броя на хляба, купуван преди 20 години с минималната заплата, и броя на хляб, купен днес. Ако можете тогава да купите сто или хиляда хляба, със сегашната минимална работна заплата можете да си купите 10 хиляди. Покупателната способност е увеличена значително“.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/5/23 08:29

    Те май депутатите навсякъде са с един и същ умствен багаж.Оскъден даже и вповечето случаи липсващ.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/5/23 08:57

    Ние па може да направим извод за българските и турските депутати-еднакво откъснати от реалността, еднакъв умствен потенциал и за тях никога криза няма

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/5/23 09:11

    Каква е покупателната способност на един турски гражданин с една минимална турска заплата в Турция и един български гражданин с минимална българска заплата в България и ще видите че покупателната способност на турския гражданин е в Турция е много по голяма от колкото българския гражданин в България. Той може да си купи много повече хляб , , бензин , сирене , прах за пране и друго от колкото един български гражданин в българия

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/5/23 13:05

      А случайно да знаеш колко струва хляба там

      Изтриване
  4. Анонимен1/5/23 09:23

    Абла, с депутатската заплата можеш да купиш 10 хиляди хляба, но не и с тази на работника. За малко да кажа българска му работа ама то разлика между хората в България и Турция няма, та и техните политици са като нашите...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/5/23 09:23

    Понеже и сред турците в България има фенове на Ердоган, след тази новина да си направят извода колко са малоумни само, ама на дали някога ще разберат :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/5/23 17:53

      do 1/5/23 09:23
      Понеже и сред турците има фенове на терористите от пкк, да си направят извода, колко са турци. Какви турци може да са тия...., които се срамуват да си носят турските имена!!

      Изтриване
  6. Анонимен1/5/23 09:27

    Икономически, социално и по всички други параметри Турция се превърна в африканска страна, че кой нормално мислещ, трезвен човек човек би подкрепил Ердоган?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/5/23 11:59

      Милиони ще го подкрепят Ердоган ще видите той е световен лидер,а депутатката е права къде в България има домати и други стоки дето се внасят тогава има и то по 4 лева килото

      Изтриване
  7. Анонимен1/5/23 12:07

    Всички хора на които главите им са пълни с евроатлантически ценности/а не с нищо друго/са против Ердо и Путин.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/5/23 14:37

    Миналата година един наш министър и на нас ни обясняваше как американският газ излизало по евтино ат руския ,така че няма разлика между нашите политици.Те винаги хората ги вземат за балами.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/5/23 17:09

    Da jivey Afrika.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен1/5/23 21:01

    Когато ни казват истината боли.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен2/5/23 09:28

    "...Покупателната способност е увеличена значително“, каза той." В крайна сметка Емине Тимучин мъж или жена е, демек, тя или той е ???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/5/23 19:21

      То ит или иначе казано онова .Трудно е с родовете апап . Майчиният е по силен !

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.