24rodopi.com/Политика
Скандалът с вече бившия депутат на ПП-ДБ Радостин Василев се разраства бързо, след като по време на пресконференция днес той пусна кратък запис, който е направил по време на Националния съвет на "Продължаваме промяната". На него се чува какво ПП са се договаряли с ЕК и посолства за смени в службите и МВР. Накрая депутатът призна, че целта му е да няма кабинет, защото "Картаген от Банкя може да падне едниствено с нови избори". И обеща, че ще разпрати до медиите пълния 5-часов запис от въпросния Национален съвет на ПП, пише "Сега".
Радостин Василев, наричан още Руди, който миналата година се отцепи със скандал от парламентарната група на ИТН, направи същото и сега, но от групата на ПП-ДБ, към която бе депутат до днес. Това се разбра от думите му на пресконференция на движението "Силна България", което учреди миналата година с други отцепници от ИТН.
В "Силна България" е и бившият кърджалийски депутат инж. Георги Чепишев.
Василев няма да напусне Народното събрание с довода, че трябва да защитава избирателите си. "Това е предателство спрямо огромна част от българските избиратели ... ПП не се интересуват от желанието на своите избиратели, а на всяка цена да консумират изпълнителната власт", каза депутатът пред медиите.
Василев разказа, че миналата неделя е получил имейл, че в 22:00 ч. ще се проведе онлайн заседание на Националния съвет на ПП. В него участвали над 50 души от партията. Той не бил част от Националния съвет, но според него бил поканен "по погрешка". Продължило около 5 часа, като самият той слушал до полунощ, след което си легнал - обясни, че трябвало да подготвя детето си за училище на следващата сутрин, и затова записал на таблета си цялото събитие. Това е единственият запис, който Василев обеща да разпрати на всички медии.
Той увери, че няма записи от спецслужби, както каза вчера съпредседателят на ПП Кирил Петков.
"Истинското задкулисие, дълбоката държава е коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ", каза Василев. И добави, че половината от Националния съвет на ПП са се обявили против управление с ГЕРБ. По думите му, на заседанието са се казали "отвратителни неща".
"Щом говорят на Национален съвет такива неща, не искам да си представям какво си говорят помежду си Кирил, Асен, Лена и Лорер. Винаги съм мислел, че Кирил е коректен човек, борец до последно. Или е зависим, или го държат с нещо, или е уплашен, или е много лаком, но накрая май ще излезе, че е много глупав", каза Василев.
Депутатът разказа, че Кирил Петков е настоявал да се обяснява, че "това не е коалиция с ГЕРБ, за да бъде излъгано обществото. "Аз не мога да излъжа обществото. Истината е много грозна и тя коства края на ПП като проект", каза Василев.
И пусна пред събралите се журналисти част от записа. След това депутатът разказа, че шефът на ДАНС му се обадил, за да му каже, че имало заплаха срещу него, и затова от службата пратили хора да го пазят. Василев твърди, че това е единственият му досег със спецслужбите. "Снощи в 10 часа вечерта се свърза с мен директорът на ДАНС и ръководството на полицията. Охраната и днес е тук с мен. Днес ще уточняваме на база на какво се взимат тези действия спрямо мен", обясни той.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/5/23 12:51

    Нищо ново, това е в иманентната същност на родните български политици, жалко за народа

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/5/23 13:00

    Това е края на политическата кариера на гелосания предател.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/5/23 13:41

    Браво Руди за теб ще гласувам

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/5/23 16:05

      Патките да не гласуват, че не можем са оправи още 10 години.

      Изтриване
  4. Анонимен26/5/23 13:42

    Тоз им разказа играта еваллаа

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/5/23 14:32

    ПОРЕДНИЯТ ФИЗКУЛТУРНИК - СМЕШНИК

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/5/23 15:16

    Този или е много глупав,наивен или е много умен

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/5/23 15:33

    Някой беше написал.Щеше ли Гела да пусне записа,ако бяха го направили министър.Каква завършена простотия.Не какво съдържа записа,а кой го е пуснал.Звучи ми така.Гарабет на спирка Дебел слезна жена ти с мъж и тръгнаха към гората.Отговора е тя е една спирка.....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/5/23 17:09

    Четейки не виждам нищо да е ударено, тоя мазник е взел мноооого праи от някой!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/5/23 18:25

    Тоя тип е за кърджалийската психиатрия...Озаптете го...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/5/23 08:35

    Винаги има предатели явно е гладен копейкаджия и тоя

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/5/23 20:25

    Ами за Киро факиро, дето миналата година беше отишъл в с.Богдан с ботушите и фланелката уш за да помага на пострадалите от наводнението и жената държейки лопатата го изгони какво ще кажете. Някои все още много са захласнати по тоя шарлатанин както го наричаше президента.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/5/23 20:54

    Кирето и Кокорчо-американските подлоги си направиха ритуално харикири,Край на участието им в
    политическите игри и далавери.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.