24rodopi.com/Образование
На 24 май зрелостниците от Езикова гимназия „Христо Ботев“ за последен път прекрачиха прага на своето училище, за да поставят ново начало в житейския си път.
В майското утро родители, учители и гости се събраха в двора на Гимназията, за да изпратят тържествено поредния випуск 2023, който остави трайни следи в над 100- годишната ú история. Зазвучаха думи на благодарност, радост, равносметка, сълзи изпълниха очите на абитуриентите. Директорът на ЕГ „Христо Ботев“ госпожа Даниела Павлова поздрави дванайсетокласниците със завършването и с празника на духовността – 24. май и им пожела да бъдат борбени и отговорни, да пазят жив Ботевия дух и прекрасните спомени от Гимназията.
„Бъдете здрави, все така борбени и упорити в реализирането на мечтите си, така както Ботев е следвал идеалите си. Всеки един от вас притежава необятния потенциал да продължи своето развитие в полето на знанията и компетентностите във всяка област, която пожелае“ С думи на благодарност за неуморния труд, професионализъм и творчески устрем тя се обърна и към учителите, защото няма успех без подкрепата и професионализма на хората, прокарващи браздите на познанието.
Ширин Сюлейман – директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ - прочете Поздравителен адрес от името на д-р инж. Хасан Азис – кмет на община Кърджали и пожела на всички ученици и учители да приемат предизвикателствата на времето и да поддържат искрата на науката, запалена от Кирил и Методий.
Антония Трингова - председател на Обществения съвет към Езиковата гимназия- поздрави зрелостниците от името на родителите и им пожела попътен вятър в следването на техните мечти.
Директорът на Гимназията връчи награди на изявените през годините на своето обучение 45 абитуриенти с грамота и почетна статуетка за цялостен принос за издигане престижа на Гимназията. На 18 зрелостници бяха дадени стипендии от фирмите „Кяшиф“, „Серта“ България, „Еврохром“ и „Екип Холдинг“.
На прощаване по традиция бе запален и предаден символично огънят на познанието. Абитуриентката Елица Караусева предаде факела на познанието на Теодора Момчилова, която от името на единайсетокласниците обеща, че с гордост ще продължават достойно по пътя на успеха.
Настъпи тържественият момент, в който всички абитуриенти от Випуск 2023 се заклеха, че където и да се намират, ще носят в сърцата си името на Езикова гимназия „Христо Ботев“ и красивия град Кърджали, и се простиха със знамето на училището. А небето се изпълни с десетки балони, символ на свободния летеж на младите хора към висините на необятните хоризонти на новите познания.
По-късно на общоградското тържество кметът на община Кърджали награди изявени ученици от всички училища в града в различни възрастови групи. И тук бяха отличени най-успешните за настоящата учебна година ботевци и получиха награди за многобройните изяви през годината, в които са защитавали не само честта на своето училище, а и са представяли град Кърджали. За поредна година възпитаник на Гимназията получава стипендия „Кърджали“. Това е зрелостничката Нурджан Ибрямова от XII.Е клас, която през настоящата година е лауреат на националната олимпиада по немски език.
Стипендия “Ротари клуб“ получиха Елиф Джеват Али от XII А клас, Даная Спартак Римпопова от XII Д клас и Ива Невелинова Невелинова от XII Е клас. Сред изявените ученици награди от община Кърджали получиха Гюрхан Селяхтин Азиз от X Е клас, Берин Нуриттин Шабан от IX Б клас, Весела Щерева Добрикова от XI Г клас и Йоана Здравкова Иванова от XI Г клас . Заслужени отличия и за педагози от Езикова гимназия „Христо Ботев“. На тържествен коктейл кметът на град Кърджали д-р инж.Хасан Азис награди с почетен плакет и грамота учителите Радка Попгеоргиева и Катя Славова за цялостен принос в образованието на Община Кърджали.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.