24rodopi.com/Кърджали

На 30 май от 14.00 ч. в Кърджали ще бъдат показани триизмерни модели на чаплови птици от отпадъчни изделия. Поканата към кърджалийци за посещение на изложението на моста на река Арда е от фондация „Надежда“.

С изложението на триизмерни чаплови макети, финализираме конкурсната – образователна приложна кампания „Пази дивите птици”, в която се включиха ученици,  ментори,  учители, родители и екипа на проекта. Официално ще бъдат обявени победителите 24-ма участници от 13 до 19 г. от пет училища в града и наградени с грамота и предметна награда за поощрение на екологично мислене, креативни способности, социално и личностно развитие, информират от фондацията.

Моделите са оценени от 4-членно жури в състав: председател - Емил Пенчев, художник и скулптор, Елисавета Кехайова, ръководител на проекта, Галина Деликирова и Ибрахим Кьосеюмер.

Впечатляващи  младежки творения по образ на птици от чапловата колония, създадени от отпадъчни материали, впечатляват по изпълнение и обем, вложени идеи и труд, ентусиазъм и емоционално отражение. Въздействието на креативните младежки продукти отразява висока екологична култура и чувство за съпричастност и отговорност към проблемите на околната среда и нейните обитатели.

Изразяваме огромна благодарност за старанието, личната изява и уменията за рециклиране на отпадъци на всички участници и техните ментори!

На изложението ученици и граждани ще имат възможност да погледнат чапловите птици „от близо” чрез специално закупения телескоп с мощно увеличение за ангажиране и призоваване към опазване на чапловата колония, за ограничаване на негативното въздействие от човешка дейност и за рискът от заличаване на природния феномен.

Дейността е част от проект „Градът на чаплите”, изпълняван от  Фондация „Надежда”, в рамките на най - голямата социално отговорна инициативата на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи” и Български дарителски форум.

Целта на проекта е опазване на природен птичи феномен от смесена чаплова колония и подобряване условията на живот на редки и защитени водолюбиви птици в средата на силно урбанизираната зона на град Кърджали.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.