24rodopi.com/Кърджали
На Гергьовден Кърджали отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия.
„Днес отдаваме почит пред всички онези български воини, отдали живота си през войните за правото на независимост, свобода и национално самоопределение на България. Отдаваме заслужена почит и на загиналите при участието на въоръжените сили в мисии зад граница. В историята ни има достатъчно примери за това как народ и армия заедно са отстоявали правото на самостоятелно съществуване на българската държава. Народът ни винаги е вярвал на своята армия, защото тя никога не го е предавала“, отбеляза в словото си пред Паметника на освободителите подп. Николай Александров, началник на Военно окръжие-Кърджали.
„6 май не е само празник на Българската армия, той е ден на храбростта. Поглед назад в историята ни показва, че България винаги е била силна и мощна, когато е живяла под знака на доблестта и добродетелите. Храбростта, обаче, не се проявява само на бойното поле, а всеки ден, в ежедневието на всеки достоен български гражданин, член на това общество. Нека бъдем храбри да изричаме истината, да пазим демокрацията, да отстояваме позициите си, да бъдем непримирими с несправедливостта, да се борим с беззаконието и произвола, да защитаваме по-слабия, да бъдем достатъчно силни, за да подаваме ръка на по-слабия!“, посочи в празничния ден кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис.
В ритуала в градската градина участва и народният представител Елван Гюркаш.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.