24rodopi.com/Кърджали
Кърджалийци подкрепят изграждане на високотехнологичен, уникален за страната здравно-образователен център на територията на град Кърджали.
Това е новината от представянето на инвестиционното намерение на „Търговска Лига – Глобален Аптечен Център“ пред обществеността.
Пред присъстващите в залата на Бизнес инкубатора застана проф. Тони Веков, председател на съвета на директорите на Български Кардиологичен Институт и представител на инвеститора. На 12 май той говори и пред общинските съветници.
За вчерашната среща поканени бяха 29 институции и организации, сред които Районна колегия на Български лекарски съюз, МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски”, МБАЛ –Кърджали, Регионална колегия на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, Сдружение на общопрактикуващите лекари, регионалните организации на съюзите на инвалидите и слепите, РЗИ, РЗОК, социалните услуги, синдикатите, работодателски организации, неправителствени организации, Държавна психиатрична болница в Кърджали и др.
В нея участваха още председателят на Общинския съвет Юсеин Ахмед, заместник-кметовете Тунджай Шюкрю и инж. Катя Митовска, секретарят на общината Себахатин Риза, председателят Комисията по здравеопазване д-р Сезгин Бекир, арх. Димчев – автор на проекта за Общия устройствен план на Кърджали, главният архитект Станислава Димитрова, кметове на населени места в община Кърджали. В срещата участваха и енорийският свещеник Отец Петър Гарена и районният мюфтия Басри Еминефенди.
От думите на проф. Тони Веков стана ясно, че високотехнологичната болницата ще разполага с 250-300 легла, с около 160 лекари със специалност и специализанти. Планирани са клиники по кардиология, инвазивна кардиология, анестезиология и интензивно лечение, хирургия, съдова хирургия, образна диагностика, нервни болести, ортопедия, гастроентерология, физикална и рехабилитационна медицина, акушерство и гинекология, неонатология, педиатрия, клинична и микробиологична лаборатория.
В одобрителните коментари от изказалите се от залата на Бизнесинкубатора беше изтъкнато, че всеки гражданин в Кърджалийска област би искал да има равен достъп до качествено здравеопазване, до „висшата” медицина, каквито би осигурила болницата „Сърце и мозък”, да има право на избор къде да се лекува.
Припомняме, че на заседание на Общинския съвет ще бъде гласувано предоставянето на терен от 40 декара за осъществяване на инвестиционното намерение на „Търговска Лига – Глобален Аптечен Център“АД за изграждане на високотехнологичен, уникален за страната здравно-образователен център на територията на град Кърджали, на брега на „Водното огледало“, в района на пазара.
От думите на председателя на комисията по здравеопазване към Общинския съвет Сезгин Бекир стана ясно, че на заседание е било разгледано инвестиционното намерение и всички членове на комисията са гласували единодушно за това инвестиционно намерение.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/5/23 08:56

    един ден ще питат за колко сте се продали ,защо на брега на реката а и защо 40 декара ,каква е тази боюница на 40 декара ,ще събаряте сигорно старата

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/5/23 09:31

    Другата болница направо я отпишете......

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/5/23 10:29

    Ще монополизират здравеоразването

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/5/23 10:37

    А ще работят ли със Зравната каса?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/5/23 11:18

    Другата болница отдавна е отписана

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/5/23 13:19

    Болница с командиовани за час, ден доктори...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/5/23 16:06

    и къде е народната любов? цензурирана отново !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/5/23 18:24

    Много хубаво не е на хубаво

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/5/23 18:29

    Добре съм направил, че преди 20 години съм напуснал този град. Сега като гледам, нищо не се е променило, освен анархичното застрояване. Кърджали беше един хубав град, сега е едно голямо село.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/5/23 21:14

    ЗА НЕЯ ПРЕДВИДЕНО ЛИ Е ДА ИМА ПАРКИНГ, ТЪЙ КАТО ВЪВ МБАЛ АТ ДАФОВСКИ ПАРКИНГИТЕ СА ЗАБРАНЕНИ ЗА БОЛЕДУВАЩИТЕ В ОТДЕЛЕНИЯТА И БЛИЗКИТЕ ИМ,И ОБСЛУЖВАТ САМО СЛУЖИТЕЛИТЕ ИМ, И СА ПОСТАВЕНИ БАРИЕРИ .
    ТОВА Е САМО В НАШИЯТ ГРАД.
    ОБЩИНАТА ДА СЕ ЗАДЕЙСТВА И НАПРАВИ ПРОВЕРКА!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/5/23 04:21

      А за паркинга на общината нещо да кажеш?

      Изтриване
    2. Анонимен27/5/23 08:34

      Да бе да направят родопито едно питане защо се премести бариерата ? Повече доктори ли станаха по лакоми ли станаха гледам и линейките не са там та за какво? Да умират хората в колите сигурно че и полицаите минават и пишат фишове в болницата сигурно кухия бариераджия ги привиква ! Един път прост в системата цял живот прост !

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.