24rodopi.com/Политика
Като изключителен математик и добър човек определят председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в родното му село Борино, област Смолян, отбелязва БНР. Той е един от съвременните български политици, изковал сам собствената си съдба и постигнал всичко сам, допълва националното радио.
Тръгнал от най-ниското стъпало в партията.
Мустафа Карадайъ има тежка житейска съдба. Едва три годишен остава сирак. Баща му Сали загинал в автомобилна катастрофа през 1973 г. Майка му Айше сама ги отгледала с брат му Ахмед и сестра му Атидже.
От малки са възпитавани в много труд, работили са какво ли не. Помагали активно на майката в обработване на картофи, събиране на сено през цялото лято за храна за животните и осигуряване на дърва за топло през зима.
Основата си в образованието получава в СОУ „Никола Йонков Вапцаров“ в Борино. Севинч Дъглова е съученичката, с която е стоял на един чин години наред. "Нямаше предмет, от който той да не разбира. Беше винаги в час. Добър и възпитан ученик", спомня си тя.
Мустафа Карадайъ е най-добрият математик, който съм учила в Борино, казва учителката му по математика в гимназията в Борино и по-късно директор на училището Елка Станчева. "Имаше изключителна способност да обяснява задачите на своите съученици. Решаваше много бързо по най-краткия и най-рационалния начин задачите си, след което се опитваше да подсказва на съучениците си, затова често съм го гонила от часа на класни и контролни работи", допълва Елка Станчева. По думите й лидерът на ДПС никога не е забравял откъде е тръгнал и винаги е уважавал своите съграждани. Предпоставките за това - Мустафа Карадайъ да бъде днес това, което е, са много, подчертава пред БНР учителката му Елка Станчева.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/5/23 10:10

    Празнота е новата песен !

    Празнота е новата песен !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/5/23 10:21

    Доколкото разбирам, това е музикален поздрав от Родопито

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/5/23 14:37

    Но не знае турски.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/5/23 19:53

    Ha dano ama nadali.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.