24rodopi.com/Спорт
„Сините от Кърджали“ ще играят днес за победа срещу закъсалия „Локомотив“ в столицата, но и ще се стремят да покажат най-доброто от себе си пред чуждестранни наблюдатели. Представители на полски и унгарски клубове са заявили билети за мачовете от българското първенство, които ще се играят в София през уикенда.
Отборите, които са изпратили свои скаути, са унгарските МТК (Будапеща) и Залаегерсег, както и лидерът в полската втора дивизия ЛКС (Лодз). Докато преди години отбори от Западна Европа оглеждаха български футболисти, сега кандидатите са от Централна и Източна Европа, но често те идват за играещи в българското първенство чужденци, а не за родни таланти. Но в настоящия момент Полша и Унгария са отлична дестинация за българските футболисти, тъй като финансовите параметри са доста интересни, а и самите шампионати се ползват с доверие от клубовете от Западна Европа на по-високо ниво.
Първият мач в плана на мениджърите е Локомотив (София) - Арда (Кърджали) в събота, а веднага след това ще заминат за Бистрица, където от 20:00 часа ще се срещнат ЦСКА 1948 и Славия. ЛКС ще бъде представен от скаута си за Балканите Лукаш Мика, който почти всеки сезон идва един или два пъти у нас за оглед на пазара, информират от спортната редакция на БТА. Въпреки историята си, МТК (Будапеща) в момента е във втора дивизия в Унгария, но три кръга преди края почти сигурно си е гарантирал връщане в елита. Както е известно, в унгарската втора лига отборите нямат право да използват чужденци и всеки спечелил промоция трябва да прави сериозна селекция, за да създаде боеспособен отбор за следващата кампания. Залаегерсег пък спечели купата на страната и ще играе в европейските турнири, което означава, че ще трябва да обърне внимание на новите попълнения. За тази цел идва един от членовете на техническия съвет Марк Макаай.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/5/23 09:37

    Като не ми отразихте поста тези горе на снимката веднага станаха месни Кърджалийци.Срамота

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/5/23 16:08

    Какъв фокус ви гони,те повечето за Арда не стават камо ли за Унгария и Полша,освен ако не са за аматьорски отбори.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.