„Експерти“ без рецепта, без баница, без нож... 


24rodopi.com/Коментари/Политика

„Бай Кольо, няма да ядеш, няма и да пиеш, и ще отслабнеш!“.
Нещо подобно се въртеше в една грабваща окото реклама. Бай Кольо е симпатичен господин с „хвръкнали нагоре кила“.
Как става тая работа, бе, докторе?!

***
Политиката като реклама за наивници. В страната на неограничените възможности става. Правителството с мандата на ГЕРБ щяло да е експертно. Експертен кабинет с премиер политическа фигура!
Ма, как става тая работа, бе, Борисов?!
Експерт е д-р Николай Михайлов, да речем, а Мария Неделчева – Габриел, е политик, откритие на Цветан Цветанов за редиците и кандидатските листи на ГЕРБ. Знаела е френски, той я одобрил и развил до избираемите места в списъците на партията.
Биографията й е по франкофонската ос Хаджидимово-Кюстендил-Пловдив-Бордо. От българска и френска филология до политически науки и история на европейски институции. Нещо като биограф в развитието на ЕС, гид, знаещ френски.
Дотук с експертността.
Родните политически открития се изстрелваха през годините по партийни листи и мигом сменяха фамилиите си в широкоскроения Брюксел. Да не зачекваме готвената за заместник на Габриел дама-Паунова-Майдел. Защото там си е вундеркиндерлък от класа-след гимназията-управител на компания. Те, такива работи.
Ако имахме толкова много полит експерти, тази държава щеше да е перлата в Съюза. Но положението е трагично - видимо и чувствано.
През тези три десетилетия през българския парламент минаха наистина хора с великолепна експертиза във всички сфери. И всички напускаха угнетени. Задушавани от останалата партийна пасмина. И вече не щат и да чуят за Народно събрание.
Хранителната среда за идеи в парламента е придобило съвсем реалните измерения на просто една софра. Край която „Аз разпределям баницата, аз казвам на кого колко“. Това „Аз“ е умножено по няколко.
Така че, дотук с тълкуванията на примирената и подчинена партийна експертност. Пък било то и със сменена по „французки“ фамилия. Иначе следва обичайният въпрос:
Как става тая работа, бе, докторе?!
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/5/23 12:33

    Става като обърканата патица- с гъза във водата

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/5/23 13:26

    Който не става за друго, става политик в България.Затова сме на това дередже.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/5/23 14:16

    Как става тая работа, бе Докторе...?? Ами как...?? С екстази, бе Директоре...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/5/23 15:31

    prosto e niama da ima pravitelstvo VECHE

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/5/23 06:50

    Защо пак Борисов с 69 депутати това са около 25, 30 процента да кажем иска да управлява срещу мнението на останалите 75 70 процента гласоподаватели

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/5/23 07:10

    Какво нещо е само политик- комунист да носи синя вратовръзка.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/5/23 07:28

    Докато тоя вожд и учител на ОПГ не бъде озаптен държавата още и още ще затъва За какво правителство говорят тия от герб с тоя вожд който докара държавата и народа до просешка тояга Гешев да почне с процедурите и да приключи герб и вожда

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/5/23 07:32

    Габриела габриела ,толкова ли си наивна ,толкова ли си самонадейна ,толковали си не далновидна ,че се хващаш на въдицата на тоези лъжци измамник и проклятияна държавата

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/5/23 07:42

    борисов заминА!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/5/23 10:28

    Piano, piano, piano ;)

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/5/23 14:16

    7.28,7 32 д са единствените правилни решения за съществеуването и просперитеута на българската държава .Герб и дпс не трябвада съществуват в политеческия живот .

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/5/23 15:43

    От цялата работа едно хубаво нещо.Един еврочиновник по-малко ,нищо не правещ в лицето на калинката ,която се хвана на въдицата на Тиквата , за да се окаже от два стола .......на земята.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен18/5/23 20:03

    Бекир от Дрангово областен управит да се наяде още!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.